VALİ TÜRKER ÖKSÜZ 250 TON BEKLİYORUZ

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ 250 TON KAVILCA HASADI BEKLİYORUZ

26 Haziran 2020 18:29

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ 250 TON BEKLİYORUZ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta Kavılca Buğdayı hasadının bereketli olması bekleniyor. Vali Türker Öksüz, Merkez Bulanık Kavılca ekilen arazilerde incelemelerde bulundu. Öksüz, Kars Valiliği öncülüğünde DAP İdaresi desteğinde yürütülen Kavılca Buğdayı Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Merkez Bulanık Köyünü ziyaret ederek Kavılca Buğdayı ekimi yapan çiftçiler ile bir araya geldi. 
Kavılca tarlasında yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Türker Öksüz, Kars’ın turizm, tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda istikbali olan bir şehir olduğunu belirterek COVİD-19 salgını gibi tüm dünyayı etkisine alan pandemi döneminde herkes tarafından edinilen en büyük tecrübenin tarımsal ve bitkisel üretimin yanında hayvancılık olduğunu söyledi. Kars’ın tarım ve hayvancılık konusunda çok avantajlı bir il olduğunu, bu potansiyeline uygun olarak üretimin artırılmasına yönelik Valilikçe gerekli projeleri hazırladıklarını, bu amaca uygun olarak Kars’ın iklimine dayanaklı olan Kavılca Buğdayının üretimini ve bilinirliğini artırmak için gerekli çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.
Kars Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve DAP İdaresi Başkanlığının destekleri ile hayata geçirilen “Kavılca Buğdayı Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında il genelinde Kavılca Buğdayı ekimi için 174 üreticiye, 34 Ton Kavılca Buğdayı dağıtımı yapıldığını belirten Öksüz, bereketli geçmesini temenni ettikleri sezon sonunda 250 ton Kavılca Buğdayı hasadının yapılmasını beklediklerini, Kavılca buğdayı üretim alanlarının artırılmasının yanı sıra ürün çeşidinin ve ürün bilinirliğinin artırılması ile pazarlama konusunun önemine vurgu yapan Öksüz, Bu amaca yönelik proje çalışımlarının devam ettiğini söyledi.  Kavılca Buğdayının hak ettiği değeri alması, ülke ekonomisine katma değer olarak yansıması için hazırlanan projede emeği geçen başta çiftçiler olmak üzere DAP İdaresi ve Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
Kavılca Buğdayı tarlasındaki incelemelerinin ardından Bulanık Köyü'ne geçen Vali Türker Öksüz, köydeki su deposu ve portatif ağılı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.














Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.