• ötüken kars

VALİ ÖKSÜZ KARS'TA HASTA SAYISI VE VEFAT SAYISINI AÇIKLADI

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ KARS'TA HASTA SAYISI VE VEFAT SAYISINI AÇIKLADI

04 Eylül 2020 16:21

VALİ ÖKSÜZ KARS'TA HASTA SAYISI VE VEFAT SAYISINI AÇIKLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Türker Öksüz, "Koronavirüs" sebebiyle ilimizde yatan hasta sayısı ile vefat eden kişi sayısını açıkladı. Vali Öksüz; an itibariyle koronavirüs vaka ve ölü sayısını açıklayarak, 100 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ve toplam 25 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Öksüz, bu nedenle vatandaşlarımıza çağrımdır lütfen Sosyal Mesafe, Maske ve Hijyen kurallarına riayet edelim uyarısında bulundu.

Kars'ta 100 kişinin hastanelerde koronavirüsten tedavi gördüğünü söyleyen Vali Öksüz, “Bizler Pandemi Kurulu, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla çeşitli tedbirler alıyoruz ama bu önlemleri açıklamamız tek başına bir anlam ifade etmiyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bu kurallara uyup uyulmadığını denetliyor. Bizim aldığımız tedbirler kadar vatandaşlarımızın da bu tedbirlere uyması lazım. Maalesef bazı tedbirleri uygulamak yönünde ihmallere rastlıyoruz, bu ihmaller hasta sayımızı yükseltiyor. Şuan itibariyle 100 hastamız hastanelerde tedavi görüyor. Bizim amacımız bunları ortadan kaldırmak.” diye konuştu.

En ufak bir aksamanın, en ufak kayıtsızlık göstermenin bize çok pahalıya mal olduğunu belirten Vali Öksüz, “Düğünlerle ilgili alınan yeni tedbirler bugünden itibaren uygulanmaya başladı, artık düğünler daha kısıtlama içerisinde icra edilecek.” ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar 25 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini dile getiren Vali Öksüz, “Biz daha fazla can kaybı olsun istemiyoruz. Onun için lütfen herkes tedbirlerini en üst düzeyde alsın.” dedi.

Yaklaşık 1 aydır karantinada olan Dağpınar Beldesi hakkında da açıklama yapan Vali Öksüz şunları söyledi: “Pozitif vakaların gelmesiyle birlikte aldığımız karantina süresi uzatıldı. Karantinaların bir süresi var, ancak vaka artışları devam ettiği için tedbirleri uzattık. Tüm köylerimiz için konuşuyorum; eğer vatandaşlarımız tedbirlere uyarsa karantinaları kaldırırız.”


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.