VALİ / BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÖKSÜZ: “KÖYLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

VALİ / BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TÜRKER ÖKSÜZ: “KÖYLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

27 Kasım 2020 08:59

VALİ / BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÖKSÜZ: “KÖYLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Kars Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.
Halk eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı. 
Toplantıda muhtarlara hitap eden Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Merkez İlçe Köylerine Hizmet götürme Birliği çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin esas itibari köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarını, sosyal, kültürel nitelikli ihtiyaçlarını gidermeyi amaç edinmiş bir tüzel kişilik olduğunu belirten Öksüz, muhtarların da yönetime katılmasıyla bölgeye hep birlikte hizmet edilmeye çalışıldığını söyledi. 
Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, gerek KÖYDES ödenekleri gerekse zaman zaman İl Özel İdaresinin imkânlarıyla şehrin geneline hizmet edilmeye çalışıldığını ve KÖYDES programında 2020 yılı için 7 milyon 328 bin TL ödenek tahsis edildiğini belirterek, bu projelerden 23’ü köylere kilitli parke taşı, 4’ü menfez yapımı olmak üzere toplam 27 adet yol projesinin programda yer aldığını, 23 projeden 22’sinin hayata geçirildiğini, bir işin ise devam ettiğini, köy yollarında yüzde 96’lık, içme suları kapsamında da yüzde 86.66’lık bir gerçekleşme söz konusu olduğunu ifade etti.
Sosyal amaçlı yatırım olarak taziye evlerinin yapıldığını belirten Sayın Valimiz, bu kapsamda Hasçiftlik ve Bekler köyleri taziye evi yapımının programa alındığını, Hasçiftlik Köyü taziye evinin tamamlandığını,  Bekler Köyü taziye evinin de ihale aşamasında olduğunu söyledi. 
Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, çeşitli kamu kuruluşlarına gelen ödeneklerle birlikte yapılan işlerin de olduğunu belirten Sayın Valimiz, bu kapsamda da 14 adet işin ihalelerinin yapıldığını söyledi. 
Köylerin alt yapısını; özellikle öncelikli olarak yol ve içme suyunu önemsediklerini vurgulayan Öksüz, taziye evi yapımı hizmetinin de devam edeceğini ve vatandaşımızın rahatı için daha kaliteli bir yaşam standardına kavuşması için gösterilen gayretin daha da artırılacağını, sadece KÖYDES ödeneği ile yetinilmeyeceğini, ek kaynaklar, ek imkânlar yaratılacağının altını çizdi. 
Amacın; asfalt olmayan köylerin yollarının asfalt yapılacağını, köy içlerindeki parke çalışmalarını artırılacağını, stabilize olmayan yerlerdeki stabilize çalışmalarının tamamlanarak asfalta hazır hale getirileceğini söyleyen Sayın Valimiz: “ Kendi kilitli parke taş tesisimizi kurmak istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Gelecek sene kendi kilitli parke taşımızı da üreteceğimiz için çok daha fazla köye çok daha fazla iyi imkanlarla hizmet etme şansımız olacak. İnşallah daha fazla köyümüzün kilitli parke yapacağız. Hiç olmayan, yapılamayan, şimdiye kadar el uzatılamayan yerler var. Onlara da inşallah ulaşacağız.” Şeklinde konuştu. 
İçme suyu konusunda sıkıntıların devam ettiğini belirten Vali / Belediye Başkan Vekili Öksüz, proje iptalleri olduğunu, bazı köyler arasında ihtilaflar, tartışmalar çıktığını, içme suyunun herkesin hakkı olduğunu vurgulayarak: “Bir köydeki kaynak o köyün ihtiyacından fazla ise bir komşu köye veya yakındaki herhangi bir köye bu suyun verilmesi en büyük faydalardan birisidir.  Bu konuda herkesin sorumlu davranması gerekir. Köydeki bir kısım tartışmalara bu işi kurban etmeyelim. İçme suyuna kavuşmak önemlidir. Köydeki vatandaşlarımızı bilinçlendirelim, aydınlatalım.  Kimseye başka bir şeyini vermiyor taşınmazını vermiyor. Sadece bir su kaynaktır, biz de bu kaynağı herkesin istifadesine sunmak istiyoruz. Suyu olmayan köylere mutlaka suyu vermemiz lazım, bunun bir kez daha altını çiziyorum. Kapımız her zaman size açık. Vali olarak ben, Özel İdare Genel Sekreterimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız, sizlerin alt yapı başta olmak üzere ihtiyaçları ile ilgilenmeye görevli insanlarız. Dolayısı ile her zaman hizmetinizde olmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu. 











Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.