UYARILARI DİKKATE ALMAYANLARIN SONU BU OLUR

UYARILARI DİKKATE ALMAYANLARIN SONU BU OLUR

12 Eylül 2020 15:32

UYARILARI DİKKATE ALMAYANLARIN SONU BU OLUR
KARS PUSULA / ADEM ALP

Koronavirüs salgınını yapılan tüm uyarılara rağmen dikkate almayanların sonu 15 günlük yurt karantinası olur.
Kars'ta karantina ihlali yapanlar ve geçici nitelikte yerlerde konaklayanlar belirlenen öğrenci yurduna gönderiliyor.Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan kararlara istinaden izolasyon koşullarına uymayarak risk yaratan ve hastalığı başka kişilere bulaşmasına sebebiyet veren kişiler için Kars İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.
112 Acil Sağlık ekipleri, sabah saatlerinde karantina yurdu olarak belirlenen kentte Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Nuri Paşa Öğrenci Yurduna geldi. Öğrenci yurdunda yapılan hazırlıkların ardından geçici nitelikte yerlerde konaklayan Iğdır ili nüfusuna kayıtlı G.B. isimli pozitif vakayı sağlık ekipleri özel araçla yurda getirdi.
Öğrenci yurdunda görevli özel kıyafetli sağlıkçılar G.B.’nin ateşini ölçerek 14 gün karantinada kalacağı odasına çıkarttı.
Karantina süresince yurtta kalan kişilerin temel ihtiyaçları karşılanırken, yurtlara ziyaretçi kabul edilmeyecek.
Ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla izolasyonu kararına aykırı hareket eden kişiler hakkında da gerekli idari işlemler yapılacak ve TCK 195’inci maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacak.















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.