• ötüken kars

UDU HİNDİ YOK SATIYOR

UDU HİNDİ YOK SATIYOR

15 Ekim 2020 16:08

UDU HİNDİ YOK SATIYOR
KARS PUSULA / ADEM ALP

"Udu Hindi" adeta yok satıyor. Kars'ta, vatandaşlar sonbahar mevsimi ile birlikte aktarlara akın ediyor.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Kars'ta da etkili olan koronavirüs pandemi salgını bize sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Vatandaş bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve solunum yolları hastalıklarından korunmanın doğal yolunu aktarlarda bulmaya çalışıyor. Koronavirüs pandemi sürecinde Kars’ta aktarlarda, bu süreçte en çok bağışıklığı güçlendiren bitki çayları ve Udu Hindi’nin satışının yoğun olduğu öğrenildi.

Koronavirüsü pandemi salgını Kars'ta da etkili olması vatandaşları ek takviyelere yönlendirdi. Koronavirüs ile ilgili üst solunum yoluyla alakalı bitkilere talep olduğunu ifade eden aktar Sedat Gülver, ‘Koronavirüs salgını nedeniyle uzmanlar genellikle üst solunum yollarıyla alakalı bitkiler tavsiye ediyorlar. Vatandaşlar da sosyal medya ve internet araştırmalarında mesela Udu Hindi kullanımının yararlı olabilir bilgisi ile bizlere geliyorlar. Udu Hindi’nin kendisi şuanda inanılmaz popüler. Daha önceleri bir talep varsa şuanda bu talep iki katına çıkmış durumda çok yoğun şekilde tüketiliyor dedi.

Aktar alış verişi yapan vatandaşlar ise; "Her yıl olduğu gibi bu yılda sonbahar mevsimine has salgın hastalıklara karşı korunma bitkileri alıyoruz. Ancak bu yıl daha farklı bitki türü almayı tercih ediyoruz. Sebebi ise dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemi salgını, bu salgına karşı herhangi bir ilaç veya aşı olmadığı için bizlerde aktarların tercih ettiği ve önerdiği "Udu Hindi" bitkisini kullanmaya başladık. Umarız bu salgından bir nebzede olsa korunuruz ifadelerini kullandılar."


















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.