Susuz İlçesi Yolboyu köylüleri köprü istiyor

26 Haziran 2024 19:00

Susuz İlçesi Yolboyu köylüleri köprü istiyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Yolboyu köyünde yaşayan çiftçiler, tarlalarına ulaşmak ve hayvanlarını meraya çıkartmak için azgın suları aşmak zorunda. Kar sularının erimesiyle, şiddetli yağmurlar ve Kars Barajının sularının boşaltması ile birlikte debisi yükselen Kars çayını geçemeyen çiftçiler, azgın suların geçtiği Kars Çayı üzerine köprü yapılmasını talep ediyorlar.
Sular yükselince hayvanlarını mera alanlarına geçiremeyen köylüler Kars Barajının da su boşaltması ile birlikte 120 hane olan köyde bulunan 600 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvanın otlak alanlara gidemediğini belirterek yetkililerin köy ve arazi arasından geçen Kars Çayının üzerine köprü yapılmasını istiyorlar.
Susuz ilçesi Yolboyu köyünde yaşayan çiftçiler arazilerine gidememe ve hayvanlarını otlaklara ulaştıramadıklarını ifade ederek sorunun çözümü için yetkililerden köprü yapılması talep ediyor.
Yolboyu köylüleri köprü sorunlarının biran evvel çözülmesi için Kars İl Genel Meclis Başkanı Özgür Katanalp’i de arayarak yaşadıkları sorunu yerinde görmesini sağladılar. İl Genel Meclis Başkanı Katanalp ise köye giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Köylüler; Yıllardır böyle bir sorun yaşamadıklarını ancak Kars Barajının yapımından sonra suların debisinin yükseldiğini, baraj suyunun da zaman zaman boşaltılması ile birlikte su debisinin geçilemez bir hale geldiğini anlatarak Meclis Başkanı Özgür Katanalp’ten yardım istediler.


 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.