• ötüken kars

OKULLARDA KİTAP DAĞITIMI BAŞLADI

KARS'TA OKULLARDA KİTAP DAĞITIMI BAŞLADI

27 Ağustos 2020 16:48

OKULLARDA KİTAP DAĞITIMI BAŞLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

2020-2021 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Kars'ta ki tüm okullara ücretsiz ders kitapları dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara her yıl olduğu gibi bu yıl da gönderilen ücretsiz ders kitapları Kars'taki okullara ulaştı.
Kars geneline gönderilen 588 bin 79 adet ücretsiz ders kitabı İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay koordinesinde 624 okula dağıtımı gerçekleştirildi.
Okul müdürleri ve öğretmenler gözetiminde ücretsiz ders kitapları 66 bin 214 öğrenciye teslim ediliyor. Ders kitapları bazı öğrencilerin okullara gelerek kendisini alırken, bazı öğrenciler ise velileriyle birlikte geldiği gözlendi. Okullara gelemeyen öğrencilerin ise ders kitapları okulların açıldığı tarihte sıralarında hazır bekletilecek.
Yaklaşık 6 ay sonra okula ilk kez gelerek kitaplarını alan 8. sınıf öğrencisi Mevla Nazlı Kankılıç, “6 ay sonra ilk defa okula geldiğim için biraz heyecanlıyım. İnşallah okullar açılır, bu sene LGS'ye gireceğim için de biraz endişeliyim. Pandemi sürecinde evde Eba TV’den ve evde ders çalıştım, LGS’ye de ayrıca hazırlanıyorum.” dedi.
Maske ile okula gelmenin kendisi için çok garip bir duygu olduğunu ifade eden 8. Sınıf öğrencisi Hazal Eyan ise ise “Evde kalmaktan açıkçası artık sıkılmaya başladık, ders çalışmakta evde zorlaşmaya başladı ama 8. Sınıf olduğumuz ve önümüzde LGS var, dolayısıyla çalışmaya mecburuz.” ifadesini kullandı.
























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.