|
Tweet |
KARS PUSULA / ADEM ALP
Milletvekili Adem Çalkın: “Köylerimizin Altyapısından Üstyapısına Kadar Her Alanda Çalışmalarımız Sürüyor”
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars il genelinde kırsal alanlara yönelik yapılan altyapı ve üstyapı yatırımlarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Köylerde yürütülen çalışmaların sadece yol yapımıyla sınırlı kalmadığını vurgulayan Çalkın, köylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için kapsamlı bir hizmet çalışması yürüttüklerini ifade etti.
Milletvekili Çalkın, son dönemde köylerde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İlimiz genelindeki köylerimizde altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Beton yol, sıcak asfalt yol, BSK asfalt kaplama, köy içi parke yollar, drenaj hatları, yağmur suyu kanalları ve stabilize yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlaması için tüm imkânlarımızla sahada çalışmaya devam ediyoruz.”
KÖY İÇİ PARKE TAŞ VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YENİLENDİ
Çalkın, yalnızca ana yolların değil köy içi ulaşım ağlarının da modern hale getirildiğini belirterek, mahalle aralarına kilit parke taşı döşendiğini, kaldırımların yenilendiğini ve köy meydanlarının düzenlendiğini söyledi.
Ayrıca köy mezarlıklarının çevre duvarlarının da baştan sona yenilendiğini ifade eden Milletvekili Çalkın, “Mezarlıklarımızın etrafına dayanıklı çevre duvarları yaparak hem güvenliği sağlıyor hem de manevi değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.
“KIRSAL KALKINMA ÖNCELİĞİMİZ”
Milletvekili Çalkın açıklamasının sonunda, kırsal kalkınmaya özel önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Köylerimizi kaderine terk etmiyoruz. Kırsalda yaşamın daha cazip hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan çevre düzenlemesine kadar her alanda hizmet üretmeye devam edeceğiz. Yapılan tüm çalışmalar köylerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.”
Kars genelinde devam eden çalışmaların, önümüzdeki dönemde daha fazla kapsayacak şekilde genişletileceği bildirildi.


