Bugun...



Milletvekili Çalkın, Bölge Hastanesinde hedef yıl sonunda yüzde 85 seviyesine ulaşmak

Milletvekili Çalkın, Bölge Hastanesinde hedef yıl sonunda yüzde 85 seviyesine ulaşmak

facebook-paylas
Tarih: 05-09-2026 20:33

Milletvekili Çalkın, Bölge Hastanesinde hedef yıl sonunda yüzde 85 seviyesine ulaşmak

KARS PUSULA / ADEM ALP

 

Kars Bölge Hastanesi İnşaatında Çalışmalar Hızla İlerliyor

Milletvekili Çalkın: “Kars’ı sağlıkta bölgenin öncü ili haline getirmeyi hedefliyoruz”

Kars’ta yapımı devam eden 500 yataklı Bölge Hastanesi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, beraberindeki heyetle birlikte hastane inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

140 Bin Metrekarelik Dev Sağlık Yatırımı

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Adem Çalkın, Kars’ın uzun süredir büyük bir umutla beklediği Bölge Hastanesi’nin kentin sağlık altyapısına önemli katkı sağlayacağını belirtti. Hastanenin 140 bin metrekarelik alan üzerine kurulduğunu ve yaklaşık 140 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını, projenin 6 bloktan oluştuğunu söyledi.

Çalkın, “Bölgede hakikaten uzun zamandır büyük bir umutla beklediğimiz bölge hastanemizin inşaat alanındayız. Çok gurur verici bir proje. Altı bloktan oluşan devasa bir yatırım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

500 Yatak Kapasitesi, 18 Ameliyathane ve 140 Poliklinik

Bölge Hastanesi’nin 500 yatak kapasitesine sahip olacağını belirten Çalkın, odaların tek kişilik olarak planlandığını, ihtiyaç halinde ise kapasitenin artırılabileceğini, hastanenin 18 ameliyathane ve 140 poliklinik odasına sahip olacağını belirterek, “500 yataklı olması ve her bir odanın tek bir hasta için kullanılabilmesi çok önemli bir ayrıntı. İhtiyaç olması halinde odalarda iki hasta yatırılarak kapasite 1.000 hastaya kadar çıkarılabilecek. 18 ameliyathanesi, 140 polikliniği var. Devasa bir hastane yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaba İnşaatın Yüzde 65’i Tamamlandı

İnşaat çalışmalarının mevcut durumuna ilişkin de bilgi veren Çalkın, kaba inşaatın yüzde 65 seviyesine ulaştığını açıkladı. Hava şartlarının elverişli olması halinde yıl sonuna kadar kaba inşaatta yüzde 85 seviyesinin hedeflendiğini, çalışmaların hızlandırılması için Sağlık Bakanlığı ve yüklenici firma ile sürekli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çalkın, “Bir an önce kaba inşaatı bitirsinler ki daha sonra inşallah ince işler başlasın ve Bölge Hastanemiz bir an önce faaliyete girsin.” dedi.

“Kars’ı Bölgenin Sağlık Merkezi Haline Getirmek İstiyoruz”

Bölge Hastanesi’nin yalnızca Kars’a değil, çevre illere ve bölgeye hizmet verecek şekilde planlandığını vurgulayan Çalkın, Kars’ın sağlık alanında bölgesel bir merkez haline getirilmesinin hedeflendiğini, hastanenin Ardahan, Iğdır, Ağrı’nın bazı ilçeleri ve çevre bölgelerden gelecek hastalara da hizmet verebilecek kapasitede olacağını belirterek, Kars’ın TRA2 bölgesinde öncü bir il olması hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

“Hiçbir ille yarışmıyoruz. Biz kendi ilimize bakıyoruz. TRA2 bölgesinde Kars öncü ildir ve biz Kars’ı bölge yapmaya çalışıyoruz. Kars her konuda burada öncüdür. Sağlıkta da hedefimiz bunu gerçekleştirmek.” diyen Çalkın, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de geliştirilerek Bölge Hastanesi ile entegre şekilde bölgeye hizmet vermesinin amaçlandığını söyledi.

Yeni Uzmanlık Alanlarıyla Sağlık Hizmetleri Genişliyor

Kars’a son dönemde yapılan doktor atamalarına da dikkat çeken Çalkın, daha önce bölgede bulunmayan bazı uzmanlık dallarında hekim atamalarının gerçekleştirildiğini belirtti.
Çalkın, çocuk endokrinolojisi, çocuk kardiyolojisi ve nefroloji gibi branşların Kars’a kazandırılmasının, kentin sağlık alanında bölgesel merkez olma hedefinin önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.

“Kars Hastanesi Iğdır’a Gitti” İddialarına Tepki

Sahada “Kars Hastanesi Iğdır’a gitti” şeklinde bazı söylemlerin dolaştırıldığını belirten Çalkın, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, “Bir komik şey de dolaşıyor sahada. ‘Kars Hastanesi Iğdır’a gitmiş’ diyorlar. Ben bakıyorum, hastane yerinde. Hastanemiz çok güzel bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Tabii bu tür manipülasyonlar da yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Depreme Karşı 739 İzolatör Kullanılacak

Bölge Hastanesi’nin dayanıklılık açısından da güçlü bir proje olduğunu belirten Çalkın, yapıda toplam 739 deprem izolatörü bulunacağını söyledi. Hastanede üçüncü basamak yoğun bakım ünitelerinin de kurulabileceğini, artan yatak kapasitesinin doktor ve uzman hekim atamalarını da kolaylaştıracağını belirtti.

Helikopter Pisti ve 1.500’e Yakın Araçlık Otopark

Projenin Kars’ın ağır kış şartları da dikkate alınarak tasarlandığını vurgulayan Çalkın, hastanede helikopter pisti, kreş ve geniş otopark alanlarının bulunacağını belirtti. Hastanenin yaklaşık 1.500 araçlık otopark kapasitesine sahip olacağını, projenin bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyledi.

Çalkın, “Kış şartları burada ağır. Araçlar konusunda sıkıntı çekiyoruz. Burada 1.000’in üzerinde, 1.500’e yakın otoparkı olan bir hastane olacak. Kreşi olan bir hastane olacak. Her alanda hizmet verecek bir hastane olacak ki bölgeye hitap edebilelim.” dedi.

“Karslı Hemşehrilerimiz Bu Hastaneyle Gurur Duyacak”

Bölge Hastanesi’nin Kars’ın sağlık altyapısında yeni bir dönem başlatacağını belirten Milletvekili Adem Çalkın, projenin tamamlanması için çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi.

Çalkın, “Çok iyi düşünülmüş, çok iyi bir projesi yapılmış, çok iyi tasarlanmış müthiş bir proje burası. Kars’ta hemşehrilerim bu hastanemizle gurur duysunlar inşallah. Biz de elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalkın, hastanenin tamamlanma tarihine ilişkin büyük inşaat projelerinde kesin tarih vermenin zor olduğunu belirterek, sürecin hava koşulları ve inşaatın ilerleme durumuna göre yakından takip edileceğini sözlerine ekledi.

 




Bu haber 195 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KARS Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI