|
Tweet |
KARS PUSULA / ADEM ALP
Sarıkamış şehitleri Ankara’da anılacak
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİ) tarafından Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla 21 Aralık Pazar günü Ankara’da anma programı düzenlenecek.
Keçiören Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek program, saat 14.00’te Keçiören Belediyesi önünde başlayacak. Anma programı, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım başkanlığında düzenlenecek.
Program kapsamında şehitler için yürüyüş yapılacak. Yürüyüşün ardından Keçiören Belediyesi önündeki Sarıkamış Şehitleri Tören Alanı’nda saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak ve protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Program ikram ile sona erecek.
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, yaptığı açıklamada tüm vatandaşları anma programına davet ederek, “Sarıkamış’ta vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak, onların hatırasını yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Tüm hemşehrilerimizi ve Ankara’daki vatandaşlarımızı bu anlamlı programa davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Her yıl KAİ tarafından ilk olarak Ankara’da başlatılan Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’na çok sayıda vatandaşın katıldığını belirten yetkililer, etkinliğin bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirilmesinin beklendiğini kaydetti.
