KATSO Başkanı Bozan, Normalleşme Süreci Kars'ın Çıkarınadır dedi

21 Ağustos 2024 20:28

KATSO Başkanı Bozan, Normalleşme Süreci Kars'ın Çıkarınadır dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ticaret ve Sanayi Odası, kentin ekonomi lokomotifi olduğunu yaptığı açıklamalarla ortaya koyuyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 5 yıldızlı akreditasyon tesciline sahip odalarından birisi olan Kars Ticaret ve Sanayi Odası, kent ekonomisine katkı sunabilecek gelişmeleri yakından takip ederek, çözüm önerileri ve destek sunmaya devam ediyor. Kars’ta ihracatın gelişmesi, yeni yatırımcıların gelmesi, istihdam seviyesinin yükseltilmesi gibi Kars’a can suyu olabilecek bir kapasiteye sahip sınır kapısının açılması iki ülke arasında görüşülürken, Ticaret ve Sanayi Odası bu gelişmeleri yakından takip ediyor.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan yapmış olduğu açıklamada, Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki normalleşme sürecini yakından takip ettiklerini söyledi. Başkan Bozan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Ermenistan özel temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Iğdır’da bulunan Alican sınır kapısında bir araya gelerek, sınırların açılması konusunda görüşmelerde bulundular. Her iki ülkenin yanı sıra Azerbaycan devletinin de menfaatleri gözetilerek yapılan görüşmelerde olumlu sonuçların ortaya çıktığı ifade edildi. Bizim temennimiz bir daha ki görüşmenin Akyaka ilçemizde bulunan Doğu Kapı’da yapılmasıdır. Hem kara hem de demiryolu ağımızın bulunduğu sınır kapımızın açılması ilimize olduğu kadar ülkemizin ekonomisine de katkı sağlayacaktır.
Hemen yanı başımızda bulunan yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa sahip Ermenistan, Kars için çok önemli bir ihracat kapısıdır. Bugün Ermenistan’da Türkiye menşeli ürünlerin dolaylı olarak oraya ihracatının yapılıp satıldığını biliyoruz. Doğukapı’nın açılmasıyla birlikte tarım ve hayvancılığa dair ürünlerin pazarlanmasının yanı sıra ilimiz turizmine de büyük ölçüde katkı sunacağını tahmin ediyoruz.
Kars’ta bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, sanayicilerimiz, üreticilerimiz ve esnaflarımızla birlikte bu normalleşme sürecine destek vermeli ve sonucunda ortaya çıkacak paydan Kars olarak en çok faydalanan il olmalıyız.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.