Kars Valisi Ziya Polat, 4 Ay Boyunca İzin Verilmeyecek.!

04 Temmuz 2024 20:19

Kars Valisi Ziya Polat, 4 Ay Boyunca İzin Verilmeyecek.!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Polat, "Kars'ta orman yangınlarını önlemek amacıyla izinli alanlar ile yetkili kişiler dışında ormanlık alanlara giriş ve çıkışlara yaklaşık 4 ay boyunca izin verilmeyecek." Dedi.
Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında Gazi Toplantı Salonunda ilgili birim temsilcilerinin katılımıyla "Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı" gerçekleştirildi. Son dönemdeki orman yangınlarının çıkış nedenleri arasında yer alan, anız yakma, bağ-bahçe temizliği, çöplerin ateşe verilmesi, tarla çalışmaları, enerji nakil hattı arızaları, piknik ve çoban ateşi, yıldırım, kasıt, ihmal veya dikkatsizlik neticesinde çıktığı göz önüne alınarak bu yangınların önlenmesi, çıkan yangınların en kısa sürede ve en az zararla söndürülmesi amacıyla bazı kararlar alındı. Tüm kurum ve kuruluşlarla gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Kars Valisi Ziya Polat, "Evet arkadaşlar malum yaz ayları, maalesef yeşil vatanımızda yangınlar meydana geliyor. Bu kapsamda Kars'ımızda da orman yangınlarını engellemek ve yeşil vatanımıza sahip çıkmak için Ekim aynına kadar orman girişleriyle ilgili düzenlemeler yaptık." dedi. Polat, toplantıda ayrıca yangın söndürmede kullanılabilecek, İl Özel İdaresi, Belediye, Karayolları, Devlet Su İşleri, Orman İşletme Müdürlüğü, Askeri Birlikler ve Kolluk Kuvvetleri vb. kurumların araç gereç ve ekipmanlarından azami ölçüde faydalanılması, araç ve ekipmanın düzenli olarak kontrol edilmesi ve varsa eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.
Toplantıda, şu kararlar alındı: "Kars'ta bulunan Soğuksu Tabiat Parkı dışındaki ormanlık alanlara 02.07.2024 tarihinden 15.10.2024 tarihine kadar görevli personel hariç girişlerin yasaklanmasına, izin verilen mesire alanlarında yer ateşi yakılmaması, belirlenen ocak yeri veya mangal üzerinde ateş yakılmasına izin verilmesi, kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmemesi, ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmemesine, başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, avcı ve çobanların ateş yakmasına ve anız (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmemesi, anız yakanlar hakkında yasal işlem yapılacağı konusunda vatandaşların muhtarlıklar vasıtasıyla bilgilendirilmesine karar verildi."

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.