• ötüken kars

KARS VALİLİĞİNDEN EMNİYET KEMERİ ZORUNLULUĞU

KARS VALİLİĞİNDEN EMNİYET KEMERİ ZORUNLULUĞU

19 Mart 2020 19:39

KARS VALİLİĞİNDEN EMNİYET KEMERİ ZORUNLULUĞU
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta, Valilik genelgesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet, görev ve servis araçlarında sürücü/yolcu konumunda bulunan tüm kamu personeline emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildiği bildirildi. Kars Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile kaymakamlıklara gönderilen genelgede, “Ülkemizde son yıllarda alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda; trafik kazalarının önlenmesinde ve meydana gelen ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarında ciddi anlamda düşüş gözlemlenmiştir” denildi. Genelgede, şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda; yaşanan olumlu tabloyu daha ileri bir noktaya taşımak ve vatandaşlarımıza örnek olunması amacıyla özellikle ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanılan araçların, teknik arıza, trafik kurallarına uymama, aşırı hız, dikkatsizlik, yetkisi olmayan personelin araç kullanması vb. sebeplerle karışabileceği trafik kazalarında yaralanma/ölüm riskini azaltmak amacıyla emniyet kemeri ve diğer koruyucu tertibatın kullanılması büyük önem arz etmektedir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 78 inci maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 150’nci maddesinde “belirli sürücülerin ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat kullanmaları mecburidir.” hükmü bulunmaktadır. 
Bu kapsamda; 
•Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet, görev ve servis araçlarında sürücü/yolcu konumunda bulunan tüm personelin emniyet kemeri takmaları ile,
•Kolluk birimleri tarafından kullanılan özellikle tavan yüksekliği düşük zırhlı/zırhlandırılmış araçlarda (panzer, shortland, akrep, kobra, toma, ejder, kirpi vb.) araç içerisinde bulunan tüm personel tarafından emniyet kemerinin kullanılması ve bu esnada koruyucu başlıkların (kask) takılması sağlanacaktır. Valiliğimizin 2020/2 sayılı Genelgesi Kaymakamlar/Kurum Amirleri tarafından tüm kamu personeline duyurulacaktır.
Valiliğimizce hazırlanan 2020/02 sayılı Genelge, 18/03/2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.”



Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.