KARS VALİLİĞİ TARAFINDAN ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK VERİLDİ

13 Temmuz 2024 22:18

KARS VALİLİĞİ TARAFINDAN ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK VERİLDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valiliği, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla şehit yakınları ile gaziler ve aileleri onuruna Polis Evi’nde yemek düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemeğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ötüken Senger, “Allah bir daha bu millete böyle bir hain darbe girişimi göstermesin.” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise, “15 Temmuz hain darbe girişiminin bu yıl 8’inci yıldönümü. Bu bina da buna tanıklık etti. Burada kocaman yürekli Gazi Karsımızın, Harakani Hazretlerinin torunları bu hain darbe girişimini birlik ve beraberlik içerisinde püskürttüler.” ifadesini kullandı.

Bu toprakların çok özel olduğunu ifade eden Vali Ziya Polat da , “Çok şükür çok büyük bir devletimiz var. Çok büyük bir milletimiz var. Hep söylüyoruz ya ‘bu topraklar özel topraklar’ bu topraklarda oyunlar oynandı. Oynanıyor, oynanacakta, Allah’a şükür imanlı, inançlı, devletine, milletine, bayrağına, atasına bağlı nesiller yetişiyor yetişmeye devam edecek. Kim ne oynarsa oynasınlar. Evvel Allah milletimiz dimdik ayakta sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil, dünyaya adaleti sağlamak için dimdik ayaktayız. 15 Temmuz’da hainler milletin silahlarıyla millete kurşun sıktılar. 15 Temmuz son hainlerin darbesi, özellikle söylüyoruz, her gün söyleyeceğiz. Hain Fetullahçı Terör Örgütü bunu dile getirmemiz lazım. Hain Fetullahçı Terör Örgütü, millete, milletin silahıyla kurşun sıkan hainler, uluslar arası şirketlerin maşası olmuş hainler, evvel Allah onlar hainliği yaptı ama hesaba katmadıkları bir şey vardı. Bu milletin devlet sevgisi, millet sevgisi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sokağa inen, çoluk, çocuk, kadın genç, yaşlı hepsi aynı iman ve inançla mücadele eden neslimiz var. Allah’a şükür 15 Temmuz şehitlerimizi buradan rahmetle anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Devletimiz her daim emirlerinde oldu, olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında yemeğe geçildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemekte protokol şehit yakınları ve gazilerle sohbet ederek sorunlarını ve taleplerini aldı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.