KARS'TA "TARİHİ" BİR VAKFA KİM PEŞKEŞ ÇEKTİ

KARS'TA "TARİHİ" BİR VAKFA KİM PEŞKEŞ ÇEKTİ

07 Haziran 2020 19:20

KARS'TA
KARS PUSULA / ADEM ALP

KARS'TA "TARİHİ" BİR VAKFA KİM PEŞKEŞ ÇEKTİ
Kars'ın simgelerinden olan tarihi alan özel bir vakfa belediye tarafından peşkeş çekildi.
Son yıllarda Doğu Ekspresi ile Kars'a büyük bir turizm ivmesi kazanmasıyla birlikte kente gelen yüz binlerce yerli ve yabancı turistin de uğrak mekanı olan alan özel bir vakfa peşkeş çekildi.
Edindiğimiz bilgilere göre; yıllarca boş kalan ve sürekli gündeme getirdiğimiz 12 Havariler Kilisesi, yani Kümbet Cami arkasındaki Papazın Evi olarak bilinen alan 2013 yılında dönemin Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından Seyyid Ebu’l Hasan Harakânî Vakfı’na satılmış. Yıllardır boş ve harabe olarak bırakılan tarihi bina şimdilerde ise tadilatı yapılarak Ebu-l Hasan Harakani'nin adı altında kurulan bir vakıf tarafından özel ofis olarak dizayn edildi ve faaliyete geçirildi.
İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci ve geçtiğimiz Ramazan ayında sürekli gündeme gelen Harakan-i Vakfı; garip ve gurebanın yanındaymış gibi adından söz ettirdi. Ancak tarihi binanın bir depo olarak kullanıldığı ve yardıma muhtaç kişilerin hiçbir şekilde ihtiyacına cevap vermediği gözlendi.
Dönemin Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş başkanlığında yapılan meclis toplantısında alınan 09. 04. 2013 tarih ve 89 sayılı karar ile Belediye’ye ait birçok gayrimenkul satışa çıkarıldığı gibi, bahse konu olan “Papazın evi” de satışa çıkartılmış ve Seyyid Ebu’l Hasan Harakânî Vakfı’na satılmış. 
Ayrıca, bu alan yüz binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan tarihi alanın turizme kazandırılması yerine neden bir vakfa satıldığı ise merak konusu oldu.





















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.