|
Tweet |
KARS PUSULA / ADEM ALP
Kars’ta askeri tatbikat alanında anız yangını: 300 dönüm arazi kül oldu. Kars’ta askeri tatbikat alanında çıkan anız yangını büyük paniğe neden oldu. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında yaklaşık 300 dönüm arazi zarar gördü.
Kısa sürede büyüdü
Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan anız yangını, alevlerin hızla yayılmasıyla kontrol altına alınmakta güçlük yaşandı. Yoğun duman, bölgeyi adeta kapladı. Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Belediye ve askeri itfaiye birlikte müdahale etti
Olay yerine ulaşan Kars Belediyesi itfaiye ekipleri ile askeri itfaiye ekipleri, yangının tatbikat alanından çevredeki tarım arazilerine sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin uzun süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı ve tamamen söndürüldü.
300 dönüm arazi zarar gördü
Yangında yaklaşık 300 dönüm alan kül olurken, bölgede büyük maddi zarar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
.jpg)

