KARS'TA KERBELA ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

16 Temmuz 2024 15:33

KARS'TA KERBELA ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 1385’inci yıl dönümünde Kars’ta binlerce kadın, erkek ve çocuk anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Hazreti Ali Camisi’nden başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan katılımcılar, Faikbey Caddesi'nden Kars Şehitliği'ne kadar ağıtlar eşliğinde yürüyüp, sine ve zincir vurdu. Okunan ağıtları dinleyenlerden bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Daha sonra Kars Garnizon Şehitliği'ne gelen grup, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Ardından Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.
Vali Ziya Polat, programda yaptığı konuşmada, muharrem ayının 10'uncu günü meydana gelen Kerbela olayının, çetin bir imtihanın, haksızlık karşısında direnmenin, ilahi kıyamın adı olduğunu söyledi. Kerbela'nın hakla batılın savaşı olduğunu ifade eden Polat, "Kerbela, batıla, zulme, esarete başkaldırının destanıdır. Kerbela, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen çok büyük bir acı, aynı zamanda tarihi bir ibret vesikasıdır." dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Peygamberimizin gözbebeği, biricik torunu ve onun 72 akrabasını susuz bıraktılar. Dünya tarihinde eşi benzeri olmayan katliamla ne yazık ki şehit ettiler." ifadesini kullandı.

Kars Ehlibeyt Alimleri Birliği Derneği Başkanı Seyit Ahmet Erdem de tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Konuşmaların ardından Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na kadar yürüyen gruptakiler, dua ederek yürüyüşü sonlandırdı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.