Kars’ta KBRN alarmı

20 Eylül 2024 15:32

Kars’ta KBRN alarmı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta muhtemel KBRN afetlerinden etkilenenlere daha hızlı müdahale edilmesi ve koordinasyonun sağlanması için yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükler (KBRN) tatbikatı yapıldı.
Hastanede yapılan tatbikatta senaryo gereği, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne, Paşaçayır mevki Organize Sanayi Bölgesinde bulunan çimento fabrikasındaki kimyasal varillerin devrilmesi sonucu bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekipler bölgede çevre ve saha güvenlik önlemleri aldı. Koruyucu kıyafet giymiş kurtarma personeli, kimyasala maruz kalan 6 kişiye müdahale edilerek hastaneye sevklerini sağladı.
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Samet Kırat, değişen ve gelişen dünyada kimyasal, biyolojik ve nükleer maddelerin sanayi ve bir çok alanda kullanıldığını ifade ederek, "Sınır şehir olarak bu tür olaylara karşı her zaman hazırız, ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarla tatbikat gerçekleştirdik" Açıklamasında bulundu. 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.