Kars'ta Kanadı kırık şahini yetkililere teslim ettiler

10 Temmuz 2024 19:33

Kars'ta Kanadı kırık şahini yetkililere teslim ettiler

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Kağızman yolu paslı mevkisinde yol  çalışması yapan Kağızman karayolları ekibi, kanadı kırılmış halde  bir şahin buldu.
Bulunan yaralı şahini elleriyle besleyen ekip  daha sonra tedavisi için Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiler.
Kars Kağızman paslı düzü mevkiinde yol çalışması yapan Karayolları ekiplerinde görevli Gürhan ilkhan ve arkadaşları, Kanadı kırılmış yaralı bir şahin buldular. Ekipler tarafından su verilen ve beslenen şahinin kanadının kırık olduğu görülürken, Hemen Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne haber verdiler 
Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinden  Resul Gök, “Kağızman yol çalışması yapan Kağızman karayolları ekibi çalışma sırasında susuzluktan ve açlıktan ölmek üzere olan yaralı şahin bulmuşlar. İlk kontrolü yapılan ve beslenen yaralı şahini Milli Parklar olarak teslim aldık. Yaralı Şahinimizin gerekli tedevisini  yaptıktan sonra tekrar doğaya bırakacağız. Avcılarımızın avlanırken daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.