Kars'ta KADES'e 6 Ayda 289 İhbar Yapıldı

03 Temmuz 2024 20:48

Kars'ta KADES'e 6 Ayda 289 İhbar Yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu toplandı
Kars'ta, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı. 2024 yılının 6 ayında Kars'ta KADES'e 289 ihbar yapıldı. İhbarlardan 32'si asılsız çıktı.

Kars’ta; 2024 Yılı 2. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, Aile içi kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta zorla evliliklerle mücadele çalışmalarının değerlendirilmesi toplantısı Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantı gündeminde “Kadına yönelik şiddet ile mücadele ve erken yaşta ve zorla evlilikler ile mücadele’’ alanında yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.
Vali Polat, “Kurum ve kuruluşlarımızla Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye yönelik hedefimiz hep söylediğimiz gibi “Sıfır” rakamı, bir rakamın bile bir aile olduğunu, bir can olduğunu unutmamak lazım." dedi.
Toplantıda; aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar ile "Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler İl Eylem Planı (2024-2027)" kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Kent genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı ŞÖNİM Müdürlüğü tarafından Kuran Kurslarında, kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına, muhtarlara, Kafkas Üniversitesi iş birliğinde üniversite öğrencilerine, köylerde bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı SHM ve Kağızman SHM kadın irtibat noktası tarafından aile içi iletişim, evlilik ve aile eğitimi, Aile içi ve kadına yönelik şiddet konuları kapsamında eğitimler sürerken, sürekli devamsız kız çocuklarına yönelik hane ziyaretleri gerçekleştirildi.
İl jandarma Komutanlığı tarafından kontrol noktaları ve tanıtım faaliyetleri gerçekleşirken, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi iş birliğinde öğrencilere yönelik panel düzenlenirken, kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilen tören, anma etkinlikleri, festival gibi çalışmalarda stantlar açılarak bilgilendirme çalışmaları yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin velilerine ve personele, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü tarafından Denetimli Serbestlik ve Açık Cezaevinde bulunan yükümlülere, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Meslek Tanıtım Günü etkinlikleri, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hizmet alan sivil vatandaşlar ve kamu personellerine ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından devamsızlık gün sayısı fazla olan ve akademik başarısı düşük olan öğrencilere yönelik kurs ve sportif faaliyetler düzenlendi.

Aile İçi Ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında

2024 Nisan - Haziran döneminde: 4 bin 195 kadın, 5 bin 59 erkek olmak üzere toplam 9 bin 254 kişiye bilgilendirme yapıldı. 739 kadına KADES uygulaması yükletildi.
2024 Ocak - Haziran döneminde; 19 bin 872 kişiye bilgilendirme yapıldı. 12 bin 514 “Kadına EL KALKAMAZ” kapsamında 7 bin 358 erkeğe ve bin 445 kadına KADES uygulaması yükletildi.

Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler ile Mücadele Kapsamında

2024 Nisan - Haziran döneminde: 608 öğrenci, 5 bin 671 yetişkin olmak üzere toplam 6 bin 279 kişiye bilgilendirme yapıldı.

2024 Ocak - Haziran döneminde; 3 bin 185 öğrenci, 12 bin 78 yetişkin olmak üzere toplam 15 bin 263 kişiye bilgilendirme yapıldı.
KADES'e yapılan ihbar sayısı.
2024 yılının 6 ayında Kars'ta KADES'e 289 ihbar yapıldı. İhbarlardan 32'si asılsız çıktı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.