Kars’ta İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi

11 Eylül 2024 21:19

Kars’ta İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Zübeyde Hanım İlkokulu’nda tören düzenlendi. Kars genelinde 639 okulda toplam 3 bin 418 öğretmen ve 57 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencilerden Zehra Kılıç tarafından günün anlam ve önemini belirtir konuşma yapıldı. Yenişehir İlkokulu öğrencileri halk oyunları ve Atatürk İlkokulu öğrencileri Kafkas Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.
Zübeyde Hanım İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Milletvekili Adem Çalkın, Belediye Başkanı Ötüken Senger, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, öğretmen ve öğrencilerle ile veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya bir konuşma yaparak, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger ise yaptığı konuşmada; 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılımız kutlu olsun. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum dedi.
Ardından Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da Kars'ta eğitimde güzel projelerin geçen yıl başladığını belirterek, "Sayın Valimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinesinde yapılan çalışmalarla inanıyorum ki Kars eğitimde daha iyi seviyelere gelecek. Biz bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Vali Ziya Polat, Gazi Kars'ta eğitimin akademik, sanat, kültür ve spor alanında bir yıl içinde daha da geliştiğini söyledi. Hayata geçirilen Kafkas Projesi'ne dikkati çeken Polat, "Proje kapsamda öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda gelişmesi için büyük çaba gösterdiler. Proje bu sene de gelişerek devam edecek. Yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.
Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.