Kars'ta Gölet ve Barajlara Balık Bırakıldı

03 Eylül 2024 15:44

Kars'ta Gölet ve Barajlara Balık Bırakıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın koordinesinde, Çıldır Gölü, Karakurt ve Arpaçay Baraj Göleti’ne toplam 1 milyon 680 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Elazığ’dan Kars’a gönderilen 1 milyon 680 bin sazan yavrusu su ile buluştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın koordinesinde ilk olarak Sarıkamış ilçesi Karakurt baraj gölüne çeşitli büyüklükte olan 500 bin yavru sazan bırakıldı. Kentteki su kaynaklarının verimliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Aydın, “Geçen sene ilimiz genelinde yaklaşık üç milyon üç milyon beş yüz bin civarında balığı göletlerde ve göllerde kalmak suretiyle çalışması yaptık.Bu yıl da yine aynı proje kapsamında ilimiz genelde bir milyon altı yüz seksen bin yavru balığı ilimizin çeşitli göllerine, göletlerine bırakmak suretiyle doğal çeşitliliği arttırmak ve buradaki habitatı sağlamak için salım gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Karakurt barajına yaklaşık 500 bin pullu sazan çeşidi yavru balığımızı göle bırakmak suretiyle gövde çeşitlendirmeyi ve buradaki oluşan av baskısı ve popülasyon azlığını gidermek ve buradaki çeşitliği arttırmak üzere de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Proje kapsamında, Karakurt baraj gölünün ardından, Çıldır Gölü, Arpaçay baraj gölüne yavru balıklar bırakılacak.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.