Kars'ta Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül 2024 18:22

Kars'ta Gaziler Günü kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla yürüdü.  Kars'ta 19 Eylül Gaziler Gününde protokol ve öğrenciler, gazilerle birlikte yürüdü.
Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü anma programı dolayısıyla, "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla Kars protokolü, öğrenciler ile gazilerin yer aldığı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 
Kars'ta, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kars Valisi Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kars İl Temsilcisi Gazi Ercan Akbulak, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayarak, "Nice zaferler gören, bağımsızlığı ve istikrarı için vatanını topyekün koruyan Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve hatta Galiçya'da kanıyla vatanını, toprağını süreyen bir ecdadın torunuyum. Torunu olduğum bu kutlu milletin beylikten devlet kuran Osman'ı gibi cesur çağ atıp çağ kapatan, Fatih'i kadar kararlı, Anka kuşu gibi küllerimizden doğmamızı sağlayan Mustafa'sı ve daha niceleri gibi bir kahramanı, bir gazisiyim." dedi.
Akbulak, "Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda cesaret ve yiğitlik ise şanlı tarihimizde mevcuttur." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yüreğinde ve dimağında vatan ve millet sevgisiyle görev yaparken canlarını ortaya koyan ve gazilikle müjdelenen tüm arkadaşlarıma, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verişini 103. yıl dönümünde tüm milletimiz nezdinde şükranlarımı sunuyorum."
Konuşmaların ardından Hükümet Konağı önünden başlayan "Kahramanlarla Yürüyoruz" temalı yürüyüş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nde son buldu.

Ardından Kars Valiliği ev sahipliliğinde; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle Polis Evi'nde gazilerin onuruna yemek programı düzenlendi. 

 Programda Vali Polat, "Bu devletin kurtuluşu için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum. En çok sevdikleri varlıklarını bu devlete, millete veren, imanla ve inançla yetiştiren şehit anne ve babalarımızı şükranla selamlıyorum. Gazi kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Bu devlet, bu millet gerektiğinde canını seve seve vereceğini geçmişte göstermiştir, bu günde gösteriyor ve şükürler olsun yarın da gösterecektir. Bize düşen de aziz şehitlerimize mahcup olmamak, emanetleri anne ve babalarına hizmet etmek, aziz ve kahraman gazi arkadaşlarımızın yanında olmak. Devletimiz Allah'a şükür çok büyük, gazilerimize ve şehit ailelerine gerekli desteği veriyor, vermeye de devam edecektir. Sadece maddi anlamda değil bizler de sizlerin bir evladı, kardeşi olarak her daim yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu millete ve devlete emanetsiniz, Allah'a şükür emanete sahip çıkılmasını bilen bir iman ve inançla yetiştirildik. Rabbim bizi bu iman ve inançtan ayırmasın. Bizler de çocuklarımızı bu iman ve inançla yetiştireceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından, protokol üyeleri gazi ve şehit yakınları ile yakından ilgilenerek beraber yemek yediler.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.