|
Tweet |
KARS PUSULA / ADEM ALP
Kars'ta, Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) torunu Hazreti Hüseyin ile birlikte Kerbela'da şehit edilenlerin 1387. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere binlerce vatandaş katıldı. Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk ve Hazreti Ali posterleri taşıyarak anma yürüyüşüne başladı. Faikbey Caddesi boyunca ilerleyen kalabalık, mersiyeler eşliğinde sine dövüp zincir vurarak Kerbela şehitlerini andı. Yürüyüşte siyah kıyafetler giyen kadınlar da ellerinde Zülfikar kılıçlarıyla kortejde yer aldı. Güzergâh boyunca vatandaşlar da yürüyüşe katılarak matem törenine eşlik etti.
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Işıklı Ehlibeyt Camisi önüne ulaşan kalabalık, burada Kerbela şehitleri için dua etti. Daha sonra yürüyüş yeniden devam ederek şehitlikte sona erdi.
Şehitlikte düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, Kerbela hadisesinin anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Duaların ardından mezarlık ziyareti gerçekleştirilirken, anma programı sona erdi.






