Kars'ta 57 bin 500 öğrenci ders başı yaptı

09 Eylül 2024 11:56

Kars'ta 57 bin 500 öğrenci ders başı yaptı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta 2024-2025 eğitim öğretim yılı çerçevesinde ilk ders zili çaldı, il genelindeki 57 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Kars'ta 2024-2025 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı çerçevesinde tören düzenlendi.

Valilik önündeki törene İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da 2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün başladı. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte Kars'ta öğrenciler sınıflarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte Kars genelinde 639 okulda toplam 3 bin 418 öğretmen ve 57 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Okul ve çevrelerinde güvenlik önleminin alındığını kaydeden Vali Ziya Polat, "Bugün itibariyle 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına

başlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve çağın gereklerine uygun bir ortamda, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi en önemli amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda; öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi koşullarda eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için Valiliğimizce okullarımızda ve okul çevrelerinde kolluk birimlerimiz aracılığıyla her türlü güvenlik tedbirleri alınmıştır. Güvenli ve huzurlu eğitim-öğretim ortamını bozmaya yönelik hiçbir eyleme kesinlikle izin verilmeyecek, sevgili öğrencilerimizin her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için azami hassasiyet gösterilecektir. Bu vesile ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, Milli Eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.