KARS'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

KARS'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos 2020 10:59

KARS'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

KARS PUSULA / ADEM ALP


Kars'ta "30 Ağustos Zafer Bayramı" pandemi tedbirleri altında maske ve sosyal mesafe kuralına riayet edilerek kutlandı.  
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 98. yıl dönümü Kars’ta kutlandı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna bahşettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Yurtta olduğu gibi Kars'ta da çeşitli törenlerle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yılı kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kars Valiliği tarafından organize edilen törene; Kars Valisi Türker Öksüz, 14'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, İyi Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına sırasıyla Vali Öksüz, Tuğgeneral Nuhut ve Başkan Vekili Kaya tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kutlama programında İstihkam Yüzbaşı Bahadır Turşucu günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç gönderdiği kutlama mesajı da okundu.

Valilik önündeki törenin ardından kutlama programına Garnizon Şehitliğinde devam edildi. Atatürk anıtına sırasıyla Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Kaya tarafından çelenklerin sunulmasından sonra saygı atışı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Ardından da Kars Valisi Türker Öksüz, şehitlik defterine duygularını aktardıktan sonra imzaladı.

Vali Öksüz şehitlik özel defterine: “Yüce milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Aaferi’ni kutlamak ve vatan uğruna şehadet şerbeti içen siz kahraman şehitlerimizi anmak için manevi huzurunuzdayız.

30 Ağustos Zaferi; tarihi boyunca karşılaştığı tüm zorlukları birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin özgürlüğüne ve kutsal değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir.

Hiç şüpheniz olmasın ki, canınız pahasına bizlere emanet ettiğiniz bu vatanı sizler gibi koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azim ve kararlığındayız. Bu cennet toprakların vatanımız olarak kalması için gösterdiğiniz fedakârlıklar, yüce Türk milletinin kalbinde her zaman yer alacaktır.

Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye'yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak, milletimize diz çöktüremeyecek, şanlı al bayrağımız dünya durdukça semada dalgalanmaya devam edecektir.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yıl dönümünü kutladığımız büyük zafer ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, güvenliği ve bekası için şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun.” şeklinde duygularını aktardı.

Tören daha sonra İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak ve dualar edildi. Şehitliğin gezilmesi ve şehit mezarlarına karanfiller bırakılmasının ardından tören sona erdi.



















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.