• ötüken kars

KARS'TA 1258 AİLEYE TEST YAPILACAK

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ AÇIKLADI KARS'TA 1258 AİLEYE TEST YAPILACAK

17 Haziran 2020 16:25

KARS'TA 1258 AİLEYE TEST YAPILACAK
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta 1258 aileye test yapılacak. Kars İl Sağlık Müdürlüğü "Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" yapacak.  
Kars İl Sağlık Müdürlüğü bu hafta başlattığı ‘Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması’ ile il genelinde toplam 1258 haneye ulaşılması amaçlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Zakir Lazoğlu, yapılacak bu çalışma ile ildeki bağışıklık düzeyi gösterilmiş olacak. 
Dr. Lazoğlu; “Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ilimiz genelinde rastgele belirlediği 1258 hane, en az 1 doktor ve 1 hemşireden oluşan filyasyon ekiplerimiz tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Tüm ilçelerimizi içeren 1258 asıl adresin yanında 2516 adet de yedek hane adresi belirlenmiş durumda. 10 günde tamamlanması planlanan çalışmada belirlenen her haneden 1 kişi çalışmaya dahil ediliyor. Hanelerdeki kişilere ulaşılmaması durumunda ekiplerimizden bir kısmı mesai saatleri sonrasında da ev ev gezmeye devam edecekler. Tüm yaş gruplarının dahil edildiği çalışma sırasında vatandaşlarımızdan antikor testinde kullanılmak üzere kan ve PCR testi için burun-boğaz sürüntüsü örneği alınacak. İki örneğin aynı anda alınması, hastalığı bulgu ve belirti göstermeden geçiren kişilerin saptanması, hastalığın sıklığı ve geçirilmiş hastalık düzeyini belirleyebilmek için önemli dedi.”
Lazoğlu; Vatandaşlarımızdan normalleşme sürecinin eskiye dönmek olmadığı bilinciyle hareket etmeleri, sağlık otoriteleri tarafından belirlenen önlem ve uyarıları dikkate almaları, maske, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyarak yeni normalimiz olan ‘tedbirli’ yaşamı benimsemeleri Covid-19 salgını ile mücadelemizde büyük önem arz etmektedir. Tedbirlere uymaya devam ederek salgını yenmemize yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız açıklamasında bulundu.


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.