Kars Müteahhitler Derneği düzenlenen törenle açıldı

12 Eylül 2024 19:05

Kars Müteahhitler Derneği düzenlenen törenle açıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Müteahhitler Derneği; Kars Valisi Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Dernek Başkanı Yahya Bulak ve Oda Başkanlarının kurdele kesimi ile açıldı.
2024 yılı mayıs ayında kurulan Kars Müteahhitler Derneği bugün geniş katılımla düzenlenen açılış töreni ile resmi olarak hizmete başladı. Dernek binasının açılışında konuşma yapan Müteahhitler Derneği Başkanı Yahya Bulak; "Sayın Valim, Sayın Vekilim, değerli misafirler, sevgili müteahhit arkadaşlarım. Öncelikle Kars Müteahhitleri Derneğimizin açılışına katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Hoş geldiniz. Derneğimizin kuruluş amacı; Kars’ta ki müteahhit arkadaşlarımızı bir araya getirmek, inşaat sektörü ile ilgili konularda istişarelerde bulunmak, sorunlarımızı birlikte çözmektir. Ülke ve ilimiz ekonomisine katkıda bulunan siz değerli arkadaşlarımızla resmi kurum ve kuruluşlarımızla istişare yaparak elimizden geldiği kadar gelişen Karsımızı daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmesine katkıda bulunmaktır. Hep birlikte hareket ederek eksikliklerimizi gidererek, ortak çözüm noktasında akıl birliği, fikir birliği, el birliği yaparak gerekli makamlara istişarelerde bulunarak sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum. Gelişen ilimizi inşa ederken yapı sektörünün içinde bulunduğu şartlar göz önüne alarak ekonomik yönden uygun maliyetler için özel ve kamu kurumları ile istişarelerde bulunarak daha ekonomik, sağlıklı ve estetik yönden yapıların ortaya çıkmasını sağlamak için çalışacağız. Kaliteyi daha da yükselterek, müşteri memnuniyetini ve müşteri güvenini arttırma amacı içerisinde olacağız. İnşaat sektöründe yaşanan sıkıntı ve problemleri üyelerimizin ve toplumun ortak yararları doğrultusunda çözen, çözümler üreten, kurduğumuz kurumsal ve sosyal ilişkilerle kamuda saygın bir kimliğe ve söze sahip bir kuruluş olmak için gayret göstereceğiz. Sektörde arkadaşlarımızın sıkıntılarını giderme, menfaatlerini savunma noktasında derneğimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden hiç kimsenin zerre kadar bir şüphesi olmasın. Karsımızın idareleri ile istişare ederek daha güzel eserler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum. Aynı zamanda Kars Müteahhitleri Derneği şehir ekonomisine verdiği katkı yanında, sosyal anlamda ilimizde her türlü desteği de verecektir. Bu anlamda diğer sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olup ilimizin sosyal projeleri içinde elimizden geldiği kadar bulunmak, katkı sunmak ve şehirde yüzde 40 oranında iş istihdamını sürdürmek düşüncesindeyiz. Kars Müteahhitleri Derneğinin ilimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Derneğimizin açılışına katılımlarından dolayı hepinize tekrardan teşekkür eder saygılarımı sunarım." Dedi.
Dernek Başkanı Bulak’ın konuşmasının ardından protokol tarafından dernek binasının açılışı yapıldı.
Kars Müteahhitler Derneği açılışına, Kars Valisi Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars İl Genel Meclis Başkanı Özgür Katanalp, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Cengiz, Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan, Doğu Anadolu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Haluk Ateşoğlu, Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Mücük, Kars Esnafa Kefalet Kooperatifi Başkanı Şentürk Özyılmaz, Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar Dernek Başkanı Yahya Bulak ve çok sayıda Müteahhit katıldı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.