Kars İl Özel idaresi köy yollarını beton ile sil baştan yeniliyor

05 Eylül 2024 21:57

Kars İl Özel idaresi köy yollarını beton ile sil baştan yeniliyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

KÖY-DES projesi kapsamında 119 milyon ödenek ayrıldı.

Kars’ın 382 köyüne altyapı hizmeti verilmesi için 2024 yılında toplam 119 milyon ödenek ile 2024 yılı sonunda ise 170 km beton yol yapımı da tamamlanmış olacak.

Kars İl Özel İdaresi marifetiyle köylerdeki altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan, 2024 yılı sonun da hedeflerinin 170 kilometre beton yolun yapılması olduğunu söyledi.

Çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Tekcan, “Kars İl Özel İdaresi olarak 382 köye parke taş, beton yol, içme suyu gibi benzeri altyapı projelerini yürütmekteyiz. Bu projelerin yürütülmesinde, köylerin altyapısının desteklenmesi projesi kapsamında Kars iline 119 milyon ödenek gönderen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ederim. Şuanda yapımı devam eden 6,4 km köy yolumuz merkez köylerimizden Gelirli Köyümüzün beton yol yapımına aittir. Köyümüzün beton yolu imalatı ve nakliyesi Kars İl Özel İdaresi tarafından karşılanmakta olup serimi ve işçiliği hizmet alımı yolu ile yapılmaktadır. İlimizde 2024 yılı itibarıyla 136 kilometre beton yol olup, 2024 yılı sonun da ise hedefimiz 170 kilometreyi geçmektir. Beton yola hizmetlerimizde 2021 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli imkanlarla üretimlere ve projelerin desteklenmesi yönünde talimatları doğrultusunda Kars İl Özel İdaresi olarak parke taşı ve beton santrali tesisi kurarak bizler de bir adım atmış olduk. Kars İl Özel İdaresi parke üretim tesisimizde 2021 yılından bu güne kadar 256 bin metrekare parke taşı üretimi yaptık ve yaklaşık 2024 yılı sonu itibarıyla da 106 kilometre beton yolumuzun betonu parke taş üretim tesisimizde karşılanmaktadır. Kars İl Özel İdaresi tesislerimizin destek ve katkılarıyla, köylerimizde köy içi çalışmalarımız ise; kilit parke taşı köy içi yol ve ara sokak yapımı 256 bin metrekare üretmiş olduğumuz taşı köylerimizin köy içi hizmetlerinde kullanıyoruz. Köylerimizde yürütmüş olduğumuz çalışmalarımız Sayın Valimiz Ziya Polat’ın talimatları ve destekleri ve KÖY-DES projelerimizi Ankara’dan takip eden ilimiz Milletvekili Sayın Adem Çalkın’ın destekleriyle bu projeleri ve hizmetleri yürütmekteyiz. Köylerimizi de ayrıca, içme suyu depolarının yapımı, içme suyu isale hatları, hayvan içme suları ve tarım arazi yolları gibi birçok çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımızı yılsonunda tamamlayıp bitireceğiz.” dedi.

Kars Merkez Gelirli Köyü Muhtarı Sezai Abadan ise; “Köyümüzün yolu yenilenmemişti. Bu yıl kullanılamaz hale gelen yolumuzu Ak Parti Kars Milletvekilimiz Sayın Adem Çalkın destek ve katkılarıyla ve yine Sayın Valimiz Ziya Polat'ın öncülüğünde ve himayelerinde Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan, İl özel idaresi Genel sekreter Yardımcısı Osman Cengiz'in proje ve çalışmalarıyla köyümüzün 6,4 km bölümü Sıkıştırılmış Beton ile sil baştan yenilenmektedir. Ayrıca köy içi kilit parke taşı ile okul, sağlık evi, mezarlık ve taziye evi yolları da yapımı sürmektedir.” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.