|
Tweet |
KARS PUSULA / ADEM ALP
Okul saldırıları ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmeler ve eğitim ortamlarına yönelik tartışmalarla hakkında açıklama yapan Kars İHH İnsani Yardım Derneği İl Başkanı Halil İbrahim Avcı “Öğretmenin Eli Öpülür, Öğrencilerimizin Yanındayız” dedi.
Avcı açıklamasında, “toplumsal değerlerin daha görünür hâle geldiği bir dönemde bazı çevrelerin bundan rahatsızlık duyduğuna dikkat çekildi. Aynı süreçte Mason Derneği’ne kayyum atanması, okullarda ilahilerin yükselmesi ve Yusuf Tekin’in “okullarda ahlaksızlığa geçit vermeyeceğiz” yönündeki açıklamalarının kamuoyunda tartışma oluşturduğu belirtilen açıklamada, yaşanan gelişmelerin tesadüf olarak değerlendirilemeyeceği ifade etti.”
Avcı, “milletin manevi değerlerinin güç kazandığı dönemlerde bazı yapıların etkisini kaybettiği, özellikle eğitim alanında bu değerlerin daha fazla hissedildiği bir sürece girildiği vurgulandı. Okullarda yükselen ilahilerin ve çocukların benimsediği manevi değerlerin umut verici olduğu belirtilirken, eğitim kurumlarının hedef alınmasının ise dikkat çekici olduğu, Eğitim yuvalarının huzurunun bozulmak istendiğine işaret edilen açıklamada, bu tür girişimlerin toplumun birliğine, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik bir tehdit oluşturduğunu söyledi.”
Başkan Avcı, Kars İHH İnsani Yardım Derneği’nin süreci yakından takip ettiği belirtilerek, pazartesi günü ilk ders itibarıyla genç kadın ekiplerle birlikte okullarda olunacağı bildirildi. Öğrencilerin yanında olunacağı ve öğretmenlerin çiçeklerle karşılanacağı, “öğretmene uzanan el değil, öğretmenin eli öpülür” anlayışıyla hareket edildiği vurgulanarak, öğretmenlere yönelik her türlü şiddetin karşısında durulacağı belirtildi. Öğrencilerin toplumun geleceği olduğu ifade edilerek, eğitim kurumlarının provokasyonlara açık bir alan hâline getirilmesine izin verilmeyeceği, Sağduyu, birlik ve kardeşlik çağrısıyla tamamlanan açıklamada, bu tür girişimlere karşı kararlılıkla durulacağını tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

