Kars ESOB Başkanı Bakırhan, Kırtasiyecilerimizi kaybetmememiz lazım

20 Ağustos 2024 12:03

Kars ESOB Başkanı Bakırhan, Kırtasiyecilerimizi kaybetmememiz lazım

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars ESOB Başkanı Bakırhan, zincir marketlerin kırtasiye malzemeleri satması kırtasiyeci esnafının kepenk kapatmasına neden oluyor dedi. 
Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan 2024-2025 yeni dönem eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala vatandaşlara çağrıda bulundu. Başkan Bakırhan, Kars’ta okul sektörü öğrencilerimizi ilgilendirdiği gibi birçok esnafımızı da ilgilendiren bir sektör. Bunların başında Kırtasiye, Kantinci, servisçi, tuhafiyeci gibi esnaflarımız geliyor. Kırtasiye sektörü okulla ilgili olan bağlantılı bir sektördür. Kırtasiye ürünlerini maalesef başta bu şehre vergi vermeyen zincir marketler olmak üzere her önüne gelen kırtasiye ürünü satıyor. Bu nedenle ilimizde küçük esnaf korunmalı, küçük esnaf bu ülkenin kılcal damarı ve ekonominin ana damarlarını besleyen bel kemiğidir. Buradan Kars halkına çağrıda bulunmak istiyorum.! "Lütfen okul öncesi öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını ve alış-verişlerini Kars’ın Kırtasiye, Kantinci, servisçi, tuhafiyeci gibi esnaflarından yapalım, zincir marketlerden uzak duralım, mahalle bakkalınızdan alış-verişlerimizi yapalım."
Bakırhan, "Kars’ta 10’a yakın kırtasiye var ve bunların ayakta durması için kendi mesleklerini icra etmeleri lazım. Ulusal ve büyük zincir marketlerde kırtasiye ürünleri satılmaktadır. Bu durum kırtasiyeci esnafımızı iş yapamaz hale getiriyor. Ahilik kültüründe birbirimize iş ve esnaflık konusunda saygı duymamız lazım. Bugün bir kırtasiye kasap veya manav ürününü satsa doğru olur mu veya başka ürün sattığını gördünüz mü? Görmediniz. Ama ulusal ve zincir marketler kırtasiyeci esnafımızın hakkını gasp etmektedir. Küçük esnaf şehrin bel kemiğidir, kırtasiyeciler de bunun bir parçasıdır, sağlıklı ürünler kırtasiyelerden alınır ve okulların açılış dönemi geçimlerini sağlıyorlar buna da saygı duymaları lazım. Esnaflardan ricamız; herkes kendi mesleklerini yaparsa herkes mutlu olur. Ahilik kültüründe de bu böyledir, birbirimize saygımızın olması lazım. Bunun denetimi ise vicdanidir, her ne kadar cezası bulunmasa da vicdanen insanı rahatsız eder." Dedi.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.