KARAKURT VİYADÜĞÜ BU YIL HİZMETE GİRECEK

KARAKURT VİYADÜĞÜ BU YIL HİZMETE GİRECEK

08 Haziran 2020 11:54

KARAKURT VİYADÜĞÜ BU YIL HİZMETE GİRECEK
KARS PUSULA / ADEM ALP

Sarıkamış Horasan arası karayoluna 22,7 Km'lik yola 513 metre uzunluğunda Viyadük. Sarıkamış-Horasan bölünmüş yolunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Uzunluğu 513 m olan Karakurt Viyadüğünde sona gelindi. 

Karakurt barajının yapımı nedeniyle Sarıkamış Horasan arası karayolu 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafından temeli atılan ve çalışmaları başlatılan Sarıkamış Horasan arası bölünmüş yol yapımı ve Viyadük çalışmalarında sona gelindi. Sosyal medya hesabı üzerinden çalışmalar ile ilgili paylaşımda bulunan, Milletvekili Ahmet Arslan; Uzunluğu 513 m olan Karakurt Viyadüğünde sona gelindi. Rabbim’den çalışanlara kolaylık ve kazasız çalışmalar diliyorum dedi.

“Karakurt Barajı yapımı nedeniyle yukarıya alınan, toplam 22,7 km'lik bölünmüş yolun toplam değeri 500 milyon TL. Yol yapım ve Viyadükler proje çalışma ve esasına göre 2022 yılında hizmete girmesi planlanırken Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın girişimleri sonucunda yol ve Viyadüklerin bir kısmının bu yıl kasım ayında hizmete açılacağı ve Horasan yolunun tekrar Karakurt tarafından verileceği öğrenildi. 












Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.