KAI-FED Muharrem ayı nedeniyle Ankara’da Aşure ikramında bulundu

24 Temmuz 2024 22:16

KAI-FED Muharrem ayı nedeniyle Ankara’da Aşure ikramında bulundu

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır DerneklerFederasyonu'nun aşure programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.  Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen anma programları kapsamında; Ankara'da her yılgeleneksel olarak Muharrem ayındadüzenlenen Kars Ardahan dır derneklerFederasyonu'nun aşure programı bu yıldayoğun katılımla gerçekleşti. Ankara'dadüzenlenen etkinlik, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım'ın öncülüğündeHacı Bayram Veli Camiinde yapıldı.Aşureprogramına yoğun katılım gösteren ve Ankara'da yaşayan KarsArdahan ve Iğdırlı bürokratlar, siyasetçiler, iş adamları ve üç ilin hemşehrileri katıldı.
Her yıl, düzenliolarak gerçekleştirilen aşure etkinliği toplumsal dayanışmayı ve birlikteliğipekiştiren önemli bir gelenek olarakkabul ediliyor. Aşure Muharrem ayının 10. günündehazırlanan ve paylaşmanın simgesidir. Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu bu geleneğiyaşatarak toplumsal dayanışmayıarttırmayı hedefliyor.KAI-FED Genel Başkanı Dr. Yıldırım, aşure geleneğinin önemine vurgu yaparakbu tür etkinliklerin toplumda birlik veberaberlik duygularını güçlendirdiğini, her yıl düzenlediğimizaşure programı toplumsal değerlerimizinve kültürel mirasımız gelecek nesillere aktarılmasına katkısağlıyor dedi.
Genel Başkan Yıldırım; “Yıllardır federasyon olarak yine o geleneği bozmadık her yıl yaptığımız hem aşure hem de lokma ikramımızı bu yılda sürdürmekteyiz. Muharrem ayında Allah HazretiHüseyin'e ve orada onunla birlikte Şehit olanların hepsine rahmet eylesin, tüm şehitlerimize, Sarıkamış şehitlerimize Yüce Rabbim rahmetiyle merhametiyle muamele eylesin ve tüm şehitlerimizi rahmet minnetve şükranla anıyoruz. İfadelerini kullandı.”
Yıldırım, Burada Karsın Ardahan'ın Iğdırın önde gelen insanlarhemşerilerimiz ve burada bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Hacı Bayram Veli Camiinde toplanan vatandaşlar aşure ikramı yapıldı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.