• ötüken kars

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

EBUBEKİR KELEŞ KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN DEDİ

19 Mayıs 2020 14:16

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN
KARS PUSULA / ADEM ALP

 İlim Yayma Cemiyeti Ve Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Keleş mesajında; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bu mutluluğumuz dün Kağızman ilçemizden gelen Şehit haberiyle biraz buruk geçiyor.
Kadir gecesi, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi’nin fazileti Kuran-ı Kerim’de şu şekilde ifade edilir;  “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” 
Yüce Allah’ın biz kullarına sunduğu eşsiz nimetlerinden biri olan bu gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması ve ilahi rızayı kazanmak için çok önemli bir fırsattır. Bu mübarek gecenin, ülkemize ve milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesi, koronavirüs pandemisinden kurtulmamıza vesile olması en büyük duamızdır. Bu vesileyle, tüm halkımızın ve İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, Kağızman ilçemizde şehit düşen kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar, yaralı kardeşlerimize de Rabbimden şifalar diliyorum.”



Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.