• ötüken kars

HOLLANDA MÜSİAD KARS MÜSİAD'I ZİYARET ETTİ

HOLLANDA MÜSİAD KARS MÜSİAD'I ZİYARET ETTİ

14 Şubat 2020 10:23

HOLLANDA MÜSİAD KARS MÜSİAD'I ZİYARET ETTİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Hollanda'nın Amsderdam kentinde faaliyet gösteren işadamları, MÜSİAD Kars Şubesinin organizasyonunda Kars, Ardahan ve Iğdır’da 4 günlük iş gezisi düzenliyor.

MUSİAD Amsterdam Şube Başkan Ümit Akbulut ve Başkan Vekili Haluk Baştimar ile birlikte 12 işadamı MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın’ı ziyaret ederek, bölgede yatırım yapmak için inceleme yapmak istediklerini belirtti.

Hollanda heyetini MÜSİAD Kars İl Başkanlığında kabul eden Başkan Aydın, ilk olarak Kars’ta başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ile birlikte esnafı ziyaret edeceklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesindeki bazı esnafı da ziyaret edeceklerini söyleyen Aydın, MÜSİAD Kars Şubesinin açışında da belirttikleri gibi Kars’ı tanıtmaya ve istihdam sağlamak amacıyla özverili bir şekilde çalışacaklarının sözünü verdiklerini hatırlattı.

İşadamlarına teşekkür eden Aydın; “MÜSİAD Kars Şube Başkanlığının açılışında Kars’ın ve bölgenin tanıtımını yaparak işe başlayacağız. Bugün de kıymeti dostlarımızı ağırlıyoruz. İşadamlarımız 4 gün şehirde bir program yapacaklar. Öncelikle Sayın valimiz ve diğer ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğiz. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde bir süt ürünleri üretim tesisimizi ziyaret edeceğiz. Tabi ki sadece Kars’ta değil Ardahan Ve Iğdır ayrımı yapmıyoruz. Kars hem ana kucağıdır hem de baba ocağıdır. Bir günümüzü de Ardahan’a ayıracağız. Heyetimiz ile birlikte Ardahan İl Başkanlığımızı da ziyaret edeceğiz ve bir takım incelemelerde bulunacağız. Amacımız bölgemizin ekonomik potansiyelini tanıtmak hem de karşılıklı iş ilişkileri oluşturmaktır. Bu manada bölgemize katkı sunmaktır. Amacınız kıymetli dostlarımıza bölgemizin tanıtımını hem ekonomik potansiyelini tanıtmak taşıdıkları tabii iş ilişkileri geliştirmek bu manada ilimize ve bölgemize katkı sunmaktır. Her üç ilimizde de yeni istihdam olanaklarının sağlanmasını istiyoruz.” dedi.

Aydın’ın ardından gazetecilere açıklamada bulunan MUSİAD Amsterdam Şube Başkan Ümit Akbulut, “Kars, Ardahan ve Iğdır ülke sınırlarımızın başladığı illerdir. Kars’ta hava soğuduğu zaman bizler Hollanda’da üşüyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduk. Özellikle ilk ziyaretin de bizler tarafından gerçekleşmiş olmasını önemsiyoruz. Tabii ki bunun bir diğer önemli kısmı da Haluk Bey başka vekilimizin Karslı olmasaydı. Açılışa gelemedik ama gönlümüz Kars’ta idi.  Bizler Avrupa’dan geliyoruz. MÜSİAD’ın genel yapısında bizim için uygun. MÜSİAD, şu anda dünyanın 95 ülkesinde şubeleri ile de mevcuttur. Her şubemiz yaşadığı ülkede menfaatleri doğrultusunda çok ciddi katkıları olmaktadır. MÜSİAD olarak Hollanda’da Türk toplumu olarak şu anki Hollanda iş potansiyelimiz yıllık ortalama olarak 10 milyar düzeyindedir. Bu da çok ciddi bir rakamdır. Hollanda’da bugün her 4 tane Türk’ten bir tanesi işletme sahibidir. Bu belki çok farklı bir şekilde yorumlanabilir ama sonuçta Avrupa’da ki Türkler için çok pozitif bir katkı sağlıyor. MÜSİAD’ın her bir şubesi, ülkenin kalkınması için açılan 95 kapıdır. 4 gün boyunca bölgemizde çok önemli gezi ve incelemelerde bulunacağız. İş ve tecrübe paylaşımını önemsiyoruz.” ifadesini kullandı.

Başkan Vekili Haluk Baştimar ise, “Yurt dışında MÜSİAD üyesi arkadaşlar Avrupa’ya giden arkadaşlarımız yatırınlar yapmak istiyorlar. Bizler de bölgeye hem ziyaret hem de ticaret yapmak için geldik. Bugün burada olan arkadaşlarımızın aklında yeni yatırımlar yapmak var. İnşallah MÜSİAD olarak bölgede güzel izlenimlerle ayrılacağız ve ileride de bölgenin kalkınması için yapacağımız yatırımlar için fikir alışverişinde bulunacağız. Bu ziyaretimiz inşallah ileride yeni yatırımlara vesile olur. Karslı olmayan MÜSİAD üyesi arkadaşlarımız ile birlikte buradayız. Bu ülke bizim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyet karşılıklı olarak birbirine hediye taktim etti.

MUSİAD Amsterdam Şube Başkan Ümit Akbulut, MÜSİAD Den Haag Başkanı Hamza Çelik ve MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın başkanlığındaki heyet bugün bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak.












Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.