HAYAT KİMLİĞİNLE KOLAY

HAYAT KİMLİĞİNLE KOLAY PROJESİ

04 Kasım 2020 08:49

HAYAT KİMLİĞİNLE KOLAY
KARS PUSULA / ADEM ALP

Hayat Kimliğinle Kolay projesi kapsamında sürücü belgesi bilgilerinin TC kimlik kartına yüklenmesi uygulamasına geçildi. 21 Eylül itibari ile ehliyeti kimlik kartına yükleme işlemleri başladı. Nüfus Müdürlüklerinde başlayan işlemler için kartını yenilemek isteyenler Nüfus müdürlüklerine başvuru yapıyor. 
İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Gülçin Özkan ehliyetlerin nüfus cüzdanına aktarılması konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Özkan; "Sürücü belgesinin Kimlik belgesine aktarma işlemi 21. 09. 2020 tarihinde başladı. Bu tarih itibarıyla merkez ilçe ve ilçelerimizde bu işlemler yapılmaktadır. Her iki kimliğin tek kimlikte birleştirilebilmesi için her iki kimliğin yeni kimlikler olması gerekiyor, sürücü belgesinin kimlik içerisine aktarılması ücretsiz olarak gerçekleştirilmiş olur. Koronavirüs Pandemi salgını nedeniyle başvuru sayısı biraz düşük ancak başvuruların başlama tarihinde yoğunluk yaşandı. Şuanda günlük müracaat ve işlemlerimiz devam etmekte. Normal eski tip ehliyetlerin yeni tip kimliğe çevrilmesi için sağlık raporu, bir adet fotoğraf ve belge için istenen ücret yatırılması mukabilinde vatandaş yeni sürücü belgesini alabilir."
Özkan, ardından almış olduğu sürücü belgesi ve yeni kimlik belgesi ile il ve ilçe nüfus müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde ehliyetleri nüfus cüzdanına aktarımını gerçekleştirebilirler dedi.

























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.