Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 100’üncü yılı törenle kutlandı

06 Ekim 2024 14:27

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 100’üncü yılı törenle kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Ekim 1924’e Kars’a gelişinin 100’üncü yıl dönümü törenle kutlandı.
Atatürk’ün Kars’a geliş yıl dönümü töreni Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı. Tören Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından, Tören daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam etti. 
Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Aşıklar dinletisi, türkü dinletisinin ardından bundan 100 yıl önce olduğu gibi ’Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ marşı eşliğinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı halk oyunları ekibi, gösteri yaparak Türk bayrağı açtı. Program daha sonra sona erdi.
Aşık Ilgar Çiftçioğlu tarafından “Gazze’de katliam var, uyan dünya” adlı şarkıyı seslendirmesi salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 
Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
Ardından bundan 100 yıl önce olduğu gibi ’Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ marşı eşliğinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı halk oyunları ekibi, gösteri yaparak Türk bayrağı açtı.
Törene Vali Ziya Polat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Belediye Başkan Vekili Turgay Kızılörenli, Ak Parti Kars İl Başkan Yardımcısı İsmail Gürsoy, MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, kurum ve daire amirleri ile öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.