• ötüken kars

FİYAT ARTIŞI NEDENİYLE SEFERLER DURDURULDU

TOLGAHAN REİS YAPTIĞI AÇIKLAMADA FİYAT ARTIŞI NEDENİYLE SEFERLERİMİZİ DURDURDUK DEDİ.

16 Mayıs 2020 16:29

FİYAT ARTIŞI NEDENİYLE SEFERLER DURDURULDU
KARS PUSULA / ADEM ALP

Otobüs tavan fiyatlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar fiyatları yüksek buldu, otobüs firmaları ise zarar etmeye devam ediyor.
Kars Turgutreis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolgahan Reis, yayınlanan "Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban/Tavan Ücret Tarifesi Hakkındaki Tebliğ"i hakkında açıklama yaptı.
Resmi Gazetede yayınlanan  “Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban/Tavan Ücret Tarifesi Hakkındaki Tebliğ”inin tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da geçerli olduğunu ifade eden Reis, “İlimize gelen ve giden yolcular 14 Mayıs 2020 ile 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulamaya geçen yeni fiyat tarifesinden biletlerini alıyorlar. Bu durum geçici olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.” dedi.
Uygulanan fiyat tarifesi nedeniyle vatandaşların kendilerine ulaştığını ve bu tarifeyi yüksek bulduklarını kaydeden Reis, “Malumunuz pandemi tedbirleri nedeniyle otobüslerde yolcu sayısı yarı yarıya düşürüldü. Yani 41 kişilik bir otobüse alınan yolcu sayısı 20. Bu durum ilimizden çıkan otobüslerde yolcu sayısı Valiliğin talimatıyla 10 kişiye indirildi. Bir otobüs Kars’tan diğer illere 10 kişiyle gidiyor, geri gelirken de 20 kişiyle geliyor. Açıklanan tarife vatandaşlar için yüksek olsa da biz otobüs firmaları için az. Bu durumdan bile biz zarar ediyoruz.” ifadesini kullandı.
İlk uçak seferlerinin 27 Mayıs’ta başlayacağını anımsatan Reis, “Otobüs fiyatları bu süreçte yükseldi ancak uçak fiyatları yükselmedi. Bugün 28 Mayıs’ta bir uçak firması İzmir’den Kars’a 375 lira bilet kesiyor. Bu da otobüste uygulanan pandemi tedbirlerinin uçak seferlerinde uygulanmadığını gösterir. Bu durum da biz otobüsleri yine zarara uğratıyor. Biz firma olarak seferlere henüz başlamadık, normalleşme süreci ile biz de seferlere başlayacağız ama tüm firmalar bu durumdan muzdarip.” diye konuştu.
Mazotun litresinin 5,70 lira civarında olduğunu dile getiren Reis, “Gerçekten taşıma sektörü şuan can çekişiyor. İnşallah bu duruma da sayın Cumhurbaşkanımızın ve yetkililerimizin el atacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Karslılara seslenen Reis, “Vatandaşlardan ricamız vaka sayısının daha da artmaması için evlerinden çıkmamalarıdır. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle ilimizde malumunuz vaka sayısı arttı. Ancak bu kimseyi korkutmasın Sağlık Bakanlığımız gerekli tedbirleri alıyor. Bizlere düşen de bu tedbirlere riayet etmemizdir.” dedi.












Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.