EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ KARS'TA BAŞLADI

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ KARS'TA BAŞLADI

07 Kasım 2020 14:54

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ KARS'TA BAŞLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

81 İl Genelinde başlayan "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi Kars'ta da başladı. İçişleri bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri Faikbey Caddesi üzerinde kurduğu stantla vatandaşlar ve annelere proje hakkında bilgi verdi.
İçişleri Bakanlığı ile Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nce 'En İyi Narkotik Polisi; Anne' kampanyası hayata geçirilerek, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yürütülmeye başladı.
Kars Narko ekiplerince kurulan stantta özellikle annelere proje tanıtımı hakkında bilgi vererek broşür dağıttı.
Projede; İçişleri Bakanlığı'nın Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ile birlikte yürüteceği 'En İyi Narkotik Polisi; Anne' kampanyası kapsamında, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek. Uyuşturucu bağımlısı bireylerin annelerinin yüzde 90 oranında ev hanımı olduklarının tespit edilmesiyle uyuşturucu kullanımına yönelik önleyici faaliyetler bütününün mikro bazda hayata geçirilmesi hedefleniyor. Uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçmek ve bağımlılık boyutuna ulaşmaması hedefleri kapsamında annelerin, çocuklarında meydana gelen ruhsal ve fiziksel değişikleri fark ederek analiz bilincine ulaştırılmasıyla çocuk ve gençlerde uyuşturucu bağımlılığının büyük oranda önüne geçileceği öngörülüyor.

























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.