CUMHURBAŞKANIMIZIN KARS'A OLAN İLGİSİ BÜTÜN KAPILARIN BİZE AÇILMASINI SAĞLIYOR

CUMHURBAŞKANIMIZIN KARS'A OLAN İLGİSİ BÜTÜN KAPILARIN BİZE AÇILMASINI SAĞLIYOR

13 Kasım 2020 21:41

CUMHURBAŞKANIMIZIN KARS'A OLAN İLGİSİ BÜTÜN KAPILARIN BİZE AÇILMASINI SAĞLIYOR
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ın turizm potansiyelini artıracak projeler aralıksız devam ediyor. 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz kentte devam eden Kars Kalesi eteklerinde hayata geçirilen Kars Çayı Çevre Düzenlemesi, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kale Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu çalışmaları ile Fethiye Cami yanındaki ve Örnek Mahallesindeki Millet Bahçesindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç yaptığı açıklamada; "Kars İl Özel İdaresi tarafından, Sayın Valimizinde yakından takip ettiği ve kaynakları daha önce oluşturulmuş olan, Kars'a güzellik ve değer katacak tarihi dokuyu öne çıkaracak insanlar geldiğinde hoş bir anı bırakacak mekanlar oluşmakta dedi.
Kılıç;"Millet Bahçeleri, Vadi Projesi ve tarihi hamamların restorasyonu gibi çalışmalar Kars için önemli. Çünkü tarihi kimliği ile bir bütün olan Kars'ın şuanda turizmi ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapılmakta. Aslını koruyarak, kültürüne bağlı kalarak bu projeler büyük ve önemli rakamlara sahip. Proje ve çalışmalar ortaya çıkmadıkça insanlarımız görmüyor, ama çalışmalar ortaya çıktıkça projeler şekillendikçe insanlarımızda bizlerde huzur buluyoruz. Bugün ilimizde devam eden çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Görüyoruz ki hepsi kendi mecrasında güzel bir şekilde devam etmekte. Sayın Valimizin koordinasyonunda gayet iyi bir şekilde çalışmalar ilerlemekte bunun mutluluğu içerisindeyiz dedi."
Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Kars'ın tarihi bir bölgesindeyiz. Burası Kars'ın tarihi ve Kültürel değerlerinin öne çıktığı bir mekan. Tarihi ve kültürel değerleri bu kadar ön planda olan bir şehir dedi."
Öksüz; "Kars'ın mutlaka ön plana çıkarılması gereken bir çok yapısı var, eseri var. Bizlerde Cumhurbaşkanımızın, Bakanlıklarımızın ve Milletvekillerimizin destekleriyle burada tarihi ve kültürel dokuyu yeniden ortaya çıkartmak, burayı cazibe merkezi haline getirmek ve Kars'ın hak ettiği değeri kendisine iade etmek üzere bir takım çalışmalar yapıyoruz. Gerek Kars Vadisi projesi, gerek Bedesten projesi, Tarihi hamamlarımızın restorasyonu, Millet  Bahçeleri ve bir de buna Beylerbeyi Sarayı restorasyonu, hatta peynir müzemiz ile birlikte çok önemli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah 2021 yılında bu çalışmaları bitirerek Kars'ımıza kazandırmak istiyoruz." 
Vali / Belediye Başkan Vekili Öksüz; "Dediğim gibi amacımız bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek, tarihi ve kültürel dokuyu tekrar ortaya çıkartmak, gerek yerli ve yabancı ziyaretçiler gereksede Kars halkının istifadesine sumnak istiyoruz. Ben bu çalışmalarda Milletvekillerimiz, Bakanlıklar düzeyinde kaynak oluşturulmasında bir çok önemli destekler verdiler kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum şimdiden Kars'a hayırlı olmasını diliyorum."
65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise çalışmalar hakkında şunları söyledi.. Arslan; "Kadim bir kentteyiz, bir çok Ülkenin sahip olmak adına gıpttayla takip ettiği Kars şehri bu anlamda bir çok değere sahip, elbetteki bu değerlerin daha fazla gün yüzüne çıkarılması, insanımızın ve misafirimizin beğenisine sunulması çok çok önemli, bu konuda "Doğu Ekspresi" dahil bölgede yaptığımız bir takım çalışmalar ve tanıtımlarla çokça misafir almaya başladık. Ama biliyoruz ki bu misafirler buradaki değerleri gördükten sonra bir süre sonra artık gelmemezlik edebilirler, halbuki bunun yerine her gün yeni değerlerimizi gün yüzüne çıkarırsanız, hergün yeni bir şeyler katarsanız gelen misafirlerimizin yeniden gelmelerini de sağlamış oluruz biz bunu öncelikli ve önemseyerek bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. İlimizde bu anlamda sağolsun Sayın Valim hem ekibiyle birlikte proje hazırlanması konusunda, hemde bu projelerin biran evvel hayata geçirilmesi konusunda, olağan üstü bir gayret sarf ediyorlar. Bu nedenle Sayın Valimize ve çalışma ekibine müteşekkir olduğumuzu özellikle ifade etmek isteriz dedi." 
Arslan; Bizler Milletvekilleri olarak, hem buradaki projelerin ilerleyişini takip ederken, Ankara'da ise bir takım projelerimizin kabul edilmesi ve kaynak aktarılması konusunda da ciddi gayretlerimiz var. Zaman zaman biz takip ediyoruz, zaman zamanda sağolsun Sayın Valimiz geliyor birlikte gidiyoruz. Bunların önünün açılması, kaynak aktarılması konusunda gayretler sarf ediyoruz. Bazen sadece sözde kalacak gibi anlaşılan sonra projeye dönüşen bugünde hayata geçen işleri gördükçe de mutluluğumuzu memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. Hemşehrilerimde şunu görüyor, söylediğimiz hiç birşeyin sözde, kağıt üzerinde kalmadığını, açıklama yaptığımız şeylerin kısa sürede hayat bulduğunu, vücut bulduğunu onlarda görüyorlar. İnşallah bundan sonrada yine söz verdiğimiz projeleri tek tek tamamlayarak, Kars'ımızın daha güzel, daha yaşanılabilir ve daha çok misafir ağırlayabilir hale gelmesini sağlayacağız. O yüzden bugün gezdiğimiz bir çok proje de, her iki millet bahçemizin yapımında sona gelindiğini gördük ve gerçekten görsel olarakta güzel olmuşlar. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.
Milletvekili Arslan; "Kars çayı üzerinde yapılmakta olan proje, ve Kale eteklerinde devam eden Vadi projesi, bunlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığımız ile İl Özel İdaremiz kaynak aktardı bu konuda Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Hamamlar ve  Beylerbeyi Sarayı gibi projelerde de, Kültür Bakanlığımız, DAP  ile kalkınma ajansından ve Bilim Sanayi Bakanlığımızdan bu anlamda destekler aldık, bu anlamda desteklerinden dolayı Bakanlıklarımıza teşekkür ediyoruz. Kars gibi tarih kokan "Ebu-l Hasan Harakan-i Hz." manevi hamilik yaptığı bir şehre olan ilgilerinden dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımızın Şehre olan ilgisi bütün kapıların bize açılmasını sağlıyor, bütün kapılardan kaynak getirmemize yardımcı oluyor, inşallah bizde Kars ekibi olarak Milletvekilleri, Vali'si, Özel İdaresi ve şimdi inşallah Belediye'de ki Valimizin çalışma arkadaşları ve teşkilatlarımız Kars ekibi olarak Kars'ın daha iyi olması için gayret ediyoruz, gayret etmeye de devam edeceğiz. Hemşehrilerimize güzel hizmetler yapmak adına gayretimizin devam edeceğini bilmelerini istiyorum ifadelerini kullandı."


































Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.