Bugun...



Başkan Muğlu’dan “Yerel esnafa sahip çıkın” Çağrısı!

Başkan Muğlu’dan “Yerel esnafa sahip çıkın” Çağrısı!

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2026 21:53

Başkan Muğlu’dan “Yerel esnafa sahip çıkın” Çağrısı!

KARS PUSULA / ADEM ALP

 

Kars Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Yasin Muğlu, kent ekonomisinin ayakta kalması ve yerel esnafın desteklenmesi amacıyla vatandaşlara çağrıda bulunarak, alışverişlerde yerel işletmelerin tercih edilmesini istedi.

Yerel esnafın Kars ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Muğlu, özellikle yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde yapılacak kırtasiye alışverişlerinin kentte faaliyet gösteren kırtasiyeci esnaftan karşılanmasının önemine dikkat çekti.

Muğlu, kırtasiyeci esnafının vatandaşlara ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla karşılayabilmeleri için çeşitli kolaylıklar ve indirimler sunduğunu belirterek, kırtasiye başta olmak üzere günlük ihtiyaçların mahalle bakkalları, bayiler, manavlar ve yerel marketlerden karşılanması çağrısında bulundu.

“Esnafımız iyi günde de kötü günde de vatandaşımızın yanında”

Yerel esnafın yalnızca ticari bir işletme olmadığını, kentin sosyal hayatının da önemli bir parçası olduğunu ifade eden Muğlu, esnaf ile vatandaş arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Muğlu, “Esnafımız düğününüzde, cenazenizde, iyi gününüzde ve kötü gününüzde her zaman yanınızdadır. Bu şehrin esnafı kazandığında Kars kazanır. Yerel esnaf kazancını yine bu şehirde harcar, yatırımını Kars’a yapar ve ekonominin içerisinde tutar. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi alışveriş tercihlerinde yerel esnafımızı önceliklendirmeye davet ediyorum.” dedi.

Zincir marketlerin kentteki sayısının giderek artmasının küçük esnaf üzerinde baskı oluşturduğunu savunan Muğlu, yerel işletmelerin korunması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Esnafın sorunları sahada takip ediliyor

Oda olarak esnafın sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla düzenli olarak saha ziyaretleri gerçekleştirdiklerini aktaran Muğlu, seyyar satıcılık, kayıt dışı ürün satışı ve ruhsatsız şekilde meyve, sebze ile kırtasiye malzemesi satışının esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.

Muğlu, özellikle üç harfli zincir marketlerin sayısındaki artışın da yerel esnaf açısından önemli bir sorun haline geldiğini belirterek, konuyla ilgili Kars Belediye Başkanı ile görüşeceklerini ve çözüm için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

“Esnafımızın taleplerinin takipçisiyiz”

Esnafın gündemindeki önemli başlıklardan birinin de yüksek POS cihazı komisyonları olduğunu belirten Muğlu, emeklilikte 7 bin 200 prim günü düzenlemesine ilişkin gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ifade etti. Bu konulardaki çalışmaların Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu nezdinde sürdürüldüğünü aktaran Muğlu, esnafın yaşadığı sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Muğlu, “İnşallah en kısa zamanda mağduriyetlerimiz giderilir ve sorunlarımız çözüme kavuşur. Esnafımızın isteği ve talebi bizim için her şeyin üzerindedir. Odamıza kayıtlı yaklaşık bin 200 esnafımızın her zaman yanındayız ve hizmetindeyiz. Kars’ın ekonomisinin güçlenmesi için tüm hemşehrilerimizi yerel esnafımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 76 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KARS Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI