ARAÇ SAHİPLERİ İNDİRİM İSTİYOR

KARS'TA ARAÇ SAHİPLERİ İNDİRİM İSTİYOR

02 Eylül 2020 18:17

ARAÇ SAHİPLERİ İNDİRİM İSTİYOR
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta araç sahipleri, içerisinde bulunduğumuz pandemi süresi boyunca araç muayene ücretlerinde indirim yapılmasını istedi. Araç muayene ücretlerinin yüksek olduğu ve alınan randevu sistemine rağmen saatlerce beklediklerini ileri süren bazı araç sürücüleri, "paramızla rezil oluyoruz." dedi.




Araç muayene ücretlerinin pahalı olduğunu belirten sürücüler gazetecilere yaptığı açıklamada, “Otomobiller için araç muayenesi ile birlikte alınan yola elverişlilik muayenesine 420 lira ödedik. Bu fiyatlar çok yüksek, randevu sistemine göre aldığımız saatte bile gelsek yine en 1 saat bekletiliyoruz, paramızla rezil oluyoruz. 10 dakikalık işlem için hem para veriyoruz hem de bekletiliyoruz.” dediler.




Araç muayenesini mecbur yaptırmak zorunda olduklarını, yaptırmadıkları zaman trafik denetiminde daha fazla ceza yediklerini de anımsatan sürücüler, “Tüm dünyayı, ülkemizi ve şehrimizi etkisi altına alan pandemi sürecinde devletimiz çok sayıda destek paketinde bulundu, biz sürücüler de araç muayene ücretlerinde indirim veya erteleme talep ediyoruz. Çünkü öyle vatandaş var ki geçimini sağlayamıyor.” ifadesini kullandılar.



Araç muayenesinde prosedürün de çok olduğunu iddia eden bir sürücü ise, “16-17 bin liralık aracım için bugün 2-3 bin lira harcadım muayeneden geçirmek için. Araç tankını değiştirmemizi, onunla ilgili proje çizilecek, onu makine mühendislerinden belge istediler onu getirdik. Sonuçta vatandaşın pandemi sürecinde ekonomisi zayıf. En azından ücretlere yüzde 50 indirim istiyoruz. 



Kredi kartıyla ödeme konusu ise vatandaş için kolaylıktır. Ayrıca randevu sistemiyle buraya geldiğimiz halde randevu sistemiyle aracın muayeneye alınması saatleri pek birbirini tutmuyor. Bu da herhalde muayene alınan araçların eksikliklerinden veya işlemlerden dolayıdır.” şeklinde konuştu.





Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.