Kars Valiliğinden çağrı 4 bin kişi nüfus müdürlüğüne başvurusunu yapsın.!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valiliğinden önemli çağrı.! 
Kars’ta 4 bin kişinin nüfus müdürlüğüne başvurusunu yapmasını istiyor. Eski Tip Sürücü Belgelerinin Kullanımı, 31 Aralık 2024 Tarihinde Sona Erecek. Kars Valiliğinden yapılan çağrıda 4 bin kişinin yeni tip sürücü belgesini almadığı, 31 Aralık’ta yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların biran evvel sürücü belgesini değiştirsin çağrısı yapıldı. 
Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi İç İşleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabiliyor. 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu, bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi.
Tüm nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek sürücü belgesi başvurusu için sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve 15 lira yenileme ücreti istendiği ifade edildi.
Sürücü belgesini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski sürücü belgesi kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 

 


20.10.2024 19:25:56