Bugun...



Adem Çalkın'ın Girişimleri Sonuç Verdi: Türkiye'de Bir İlk Kars'ta Hayata Geçti

Adem Çalkın'ın Girişimleri Sonuç Verdi: Türkiye'de Bir İlk Kars'ta Hayata Geçti

facebook-paylas
Güncelleme: 08-08-2026 11:58:56 Tarih: 08-08-2026 11:52

Adem Çalkın'ın Girişimleri Sonuç Verdi: Türkiye'de Bir İlk Kars'ta Hayata Geçti

KARS PUSULA / ADEM ALP

 


                                                                                                                                           AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın yoğun girişimleriyle, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayvancılıkta dijital dönüşüm projesi olan Güvenli Elektronik Küpe İzleme Sistemi (GEKİS) ilk kez Kars'ta uygulamaya alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın tanıttığı sistemle büyükbaş hayvanlar doğumdan kesime kadar elektronik ortamda güvenle takip edilecek.
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın Ankara nezdindeki girişimleri, Kars'ın hayvancılık alanındaki stratejik önemini bir kez daha ortaya koydu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Güvenli Elektronik Küpe İzleme Sistemi (GEKİS) için pilot il olarak Kars seçildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla tanıtılan sistem kapsamında büyükbaş hayvanlara elektronik küpe takılarak her hayvana dijital kimlik oluşturulacak. Böylece hayvanların doğumundan kesime kadar geçen süreçte sağlık kayıtları, aşı bilgileri, hareketleri ve yetiştiricilik süreçleri tek bir sistem üzerinden güvenli şekilde izlenebilecek.
Hayvancılıkta dijital dönüşümün en önemli adımlarından biri olarak değerlendirilen projenin Türkiye'de ilk kez Kars'ta uygulanmaya başlamasında AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın girişimleri etkili oldu. Kars'ın sahip olduğu hayvancılık potansiyelini her platformda gündeme taşıyan Çalkın'ın çalışmalarıyla, Bakanlığın pilot uygulaması Kars'ta başlatıldı.
Milletvekili Adem Çalkın, Kars'ın hayvancılıkta ülkenin lokomotif illerinden biri olduğunu belirterek, "İlimizin hayvancılıkta sahip olduğu güçlü altyapının ve üretim kapasitesinin bu projeyle taçlandırılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'nın destekleriyle Türkiye'de ilk uygulamanın Kars'ta başlaması ilimiz adına önemli bir kazanımdır. Üreticilerimizin daha güvenli, daha verimli ve daha modern bir sisteme kavuşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
GEKİS sayesinde hayvan hareketlerinin anlık olarak takip edilmesi, hastalıklarla mücadelenin daha etkin yürütülmesi, aşı kayıtlarının eksiksiz tutulması ve gıda güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Projenin ilerleyen dönemde Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanırken, ilk adımın Kars'ta atılması kentin hayvancılık alanındaki öncü konumunu bir kez daha gözler önüne serdi.




Bu haber 111 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KARS Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI