14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

BAŞKAN ERTAŞ 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

14 Mayıs 2020 14:28

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Bugün Dünya Çiftçiler Günü: Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tarımın öneminin hiçbir zaman azalmadığını, aksine her geçen gün arttığını belirtti. Ertaş, bu yıl koronavirüsü nedeniyle çiftçilerimiz şehirle olan bağlantılarını keserek sahada hiç ekilmemiş arazilerini bile ekim yapmıştır bu yıl salgın hastalık nedeniyle çiftçimiz sahadan çekilmedi aksine tarla sürümlerine daha çok önem verdi açıklamasında bulunarak çiftçiler gününü kutladı.
Ertaş; Bugün 14 Mayıs “Dünya Çiftçiler Günü” 14 Mayıs dünya çiftçiler günü çiftçilerimiz bu yıl biraz buruk günlerini kutlayacağız. Çiftçilerimizin 14 Mayıs dünya çiftçiler gününü her yıl Ankara'da şenlik havasında ve miting havasında kutlanıyordu. Bu yıl çiftçilerimiz evlerinde kalacaklar bugün itibariyle YouTube kanalında Google'da “Dünya Çiftçiler Günü” sanal medyada yayınlanacak olan vidolar ile kutlanmakta. Bu yılki tabii bu pandemi hastalığı ile alakalı covid-19'un getirdiği bu süreçle alakalı çiftçilerimiz de duyarsız kalmadı ve bizlerin çağrısına uyarak ekinlerini yaptılar. Evde kal çağrısı ile birlikte biz de sahada kalma çağrısı yaptık, çünkü bu çağrıyı yapmasaydık çiftçilerimize insanlar evlerinde aç kalacak onun için çiftçilerimiz fedakarlık yaparak bu hastalığa meydan okuyarak sahadan her türlü ekinlerini biçimlerini yapmaktalar çünkü evlerinde oturan insanların daha ihtiyacı var burada ihtiyacının karşılanabilmesi için üretim zincirinin devam etmesi gerekir, Ondan dolayı da çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum dedi.
Ertaş; İnşallah çiftçilerimiz bunun mükafatını ilerideki yıllarda alacaklar çünkü ülkemiz zor günler geçirmektedir, Dünya zor günler geçirmektedir, zor süreçlerde çiftçilerimiz onun fedakarlığını yaparak çıkar gözetmeksizin hastalığa meydan okuyarak sahadalar tarlalar sürüp hasat üretiyorlar hayvancılığını yapıyorlar sadece evlerinde oturan evde kal çağrısı ile evde oturan insanlarımızın evlerine gıdayı ulaştırmak sağlıklı ve temiz bir gıda ulaştırmak adına bunun için çiftçilerimize milletimize üretim yapmaya başladılar.  İnşallah bu ülkemiz en kısa sürede atlatacak, Biz de rahata kavuşacağız bakanlıklar bu konuda çalışma yapıyorlar bizler de sürekli bakanlıkla temas halindeyiz çiftçilerimizin desteklemeleri ile alakalı 2019 yılı ile ne varsa hemen hemen hepsini aldık şu ana kadar herhangi bir takıntımız kalmadı. Alacağımız desteklemeler ile ilgili 2020 yılının başlamasıyla birlikte destekleme başvurularımız tekrar başladı. Dosya yapılması hayvanların tekrar yeniden tespitleri, buzağıların, kuzuların tespiti ile birlikte başlayacak. Onunla alakalı da 2020'nin ödemelerini de elimizden geldiği kadar 2020'nin sonunda veya en geç 2021'in başında takıntısız bir şekilde bunları tahsil ettirmek yükselen enflasyon karşısında çiftçilerin desteklemeleri de olmazsa tamamen tarımsal üretim faaliyeti durma noktasına gelir.  Ondan dolayı da hükümetimize çağrımız çiftçilerimizi her zaman destek inşallah bir sıkıntı olmaz üretim zinciri böyle devam ederse,  ülkemiz tarımsal olarak sahada kalır kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelir. İlimizde gerek bölgemizde Doğu Anadolu Bölgesi’nde herhangi bir sorun yok şu ana kadar.  Özellikle ilimizde Sayın Valimizin duyarlılığı sayesinde çiftçilerimize verdiği covid-19 sürecinin başlamasından hastalığın başlama süresi başlangıç süresinden bu zamana kadar sayın valimiz bu konuda çok hassas davrandığını çiftçilerimizin sahada olması için güvenlik güçlerine gerekli talimatları verdi.  Çiftçilerimiz sahadalar daha yıllardır ekilmemiş Topraklar bugün ekilir olduğunu gözlemliyoruz bu da belli ki çiftçilerimiz bu hastalıkla beraber bir gıda sıkıntısının oluşacağını hissetti ve Sahadan üretime devam ediyor.  Bölgemizde de bazı illerimizde sıkıntı oldu çiftçilerimizin dışarı çıkmazsa gitmesi gelmesi ama İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği yayınladığı tebligatlar genel merkezimizin İçişleri bakanlığını ve Tarım Bakanlığı’na konuyu aydınlatarak yaptığı baskı sonucunda Türkiye genelinde bir rahatlatma oldu, çiftçiler açısında Biz de 65 yaş üstü çiftçinin de dışarı çıkma yasağı yok yani bunu herkesin bilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü de olsa çiftçi faaliyet yürütüyorsa Ziraat Odası’ndan Çiftçi aldığı belgesiyle tarlasını tapanlar rahat bereketli bir yıl geçirir bununla ilgili İçişleri bakanımıza valimize çok teşekkür ediyorum ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutluyorum dedi.




Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.