|
Tweet |
KARS PUSULA / ADEM ALP
Gençlerin sanatsal yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları” Doğu Anadolu Bölge Finali, Kars’ta başladı.
Yarışmalar, kentin önemli etkinlik mekanlarından Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilirken, Doğu Anadolu’nun farklı illerinden gelen gençler sahnede performanslarını sergiliyor.
Kars’ın yanı sıra Ardahan, Ağrı, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Malatya, Tunceli, Van, Muş, Bitlis ve Iğdır’dan çok sayıda öğrencinin katıldığı organizasyonda, her ilden 3 lise ve 3 üniversite öğrencisi yer alıyor.
Gençler, yarışmada hem bireysel hem de grup performanslarıyla jüri karşısına çıkarken, 4 gün sürecek etkinliğin ilk gününde bilgi yarışması düzenlendi. Program kapsamında müzik, şiir, tiyatro ve çeşitli sahne sanatları alanlarında yarışmalar yapılacak.
İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Başköylü, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde düzenlenen 11. Kültür ve Sanat Yarışmaları Doğu Anadolu Bölge Finali’nin Kars’ta gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Bölge finaline ev sahipliği yapmanın önemli olduğunu ifade eden Başköylü, “Şehrimizin kültürünü ve sanatsal birikimini katılımcılara tanıtma fırsatı buluyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya gayret ediyoruz.” dedi.
Vali Vekili Hayrettin Buğra Güzel de gençlerin donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesinin devletin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek, gençliğe yönelik bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını vurguladı. “Çağımızın imkan ve şartlarında siz gençlerimizi donanımlı hale getirmek, devletimizin en önemli görevidir. Bunu bir vazife olarak görüyoruz. 100 yıl sonrasını düşünüyoruz. Büyük devlet olup nesil yetiştirmenin gayesi içerisindeyiz. Özellikle Gençlik Spor Bakanlığımızın iller arası, bölgeler arası ulusal noktada yapmış olduğu faaliyetleri de çok önemli görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emek veren, gayret gösteren ve en önemlisi gençlik adına dertlenen başta Sayın bakanımızı, sayın genel müdürümüzü ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmalar, ses, şiir okuma ve tiyatro kategorilerinde yapılacak final müsabakalarının ardından sona erecek. Bölge finallerinde dereceye giren yarışmacılar, Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacak.
Organizasyonun, gençler arasında kültür ve sanat bilincini artırmasının yanı sıra farklı illerden gelen katılımcılar arasında dostluk ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor.





