• ötüken kars

VALİ ÖKSÜZ TALİMAT VERDİ ÜRETİM BAŞLADI

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ TALİMAT VERDİ ÜRETİM BAŞLADI

26 Mart 2020 12:36

VALİ ÖKSÜZ TALİMAT VERDİ ÜRETİM BAŞLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP


Kars'ta tek kullanımlık maske üretimi başladı. Kars Valisi Türker Öksüz'ün talimatıyla tek kullanımlık maske üretimi Kars'ta başladı. 

Özverili çalışma yürüten usta öğreticileri maske ve eldiven takarak tek kullanımlık maske üretimini gerçekleştiriyor. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Moda Tasarım Öğretmenliği mezunu Neslihan Demirci eğitiminde tek kullanımlık maske üretimi Kars merkez ve ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaç duyulan tek kullanımlık maske üretimi ilk etapta bin adet ile başlanıldı. Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edilen hammadde ile tek kullanımlık maske üretimini yapan kursiyerler tamamladıkları maskeleri tekrar değerlendirmek üzere Sağlık Müdürlüğüne verecek.

Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan tek kullanımlık maske üretiminin koordinatörü Neslihan Demirci, "Bugün başlamış olduğumuz usta öğreticilerimiz ile birlikte merkezde 7 kişiyiz. İnşallah bu zor sürece bizim de bir katkımız olacak. Günlük kent genelinde yaklaşık bin adet ile tek kullanımlık maske üretimine başladık ve bu sayıyı önümüzdeki günlerde daha da arttırmayı hedefliyoruz. Çiçek terasıyla çalıştığımız tek kullanımlık maske üretimimiz standartlara uygun, sterilize edildikten sonra Sağlık Müdürlüğünce değerlendirilecek." dedi.



















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.