• ötüken kars

VALİ ÖKSÜZ SELFİE ÇEKTİ

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ SELFİE ÇEKTİ

16 Ocak 2020 15:55

VALİ ÖKSÜZ SELFİE ÇEKTİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Türker Öksüz'den Selfie çekimi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünya genelinde müzelere ilgiyi artırmak amacıyla sosyal medya üzerinde başlatılan "Müzede Selfie Günü" etkinliği kapsamında Kars Valisi Türker Öksüz'de Kars Müzesinde Selfie çekti. ülkedeki müzelerin uluslararası alanda tanıtımı ve yediden yetmişe tüm vatandaşların müze bilincini geliştirmek için Bakanlıkça ödüllü yarışma düzenledi. Türkiye'deki müzelerden, belirlenen etiketlerle Instagram, Twitter ve Facebook üzerinden öz çekimlerden Bakanlıkça seçilen öz çekim sahiplerine ödül verilecek.

Valisi Türker Öksüz, bugün Kars müzesini dolaşarak müzede Selfie çekimi yaptı.

Vali Öksüz’e müze ve içerisinde sergilenen envanter hakkında Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve Kars Müze Müdür Vekili Kaptan Abidin Zeynel Yaşlı bilgi verdiler. 

Vali Öksüz Müzede Selfie çekimi yaptı, ardından gazetecilere açıklama yaparak günün önemine değindi. Bugün Arkeoloji ve etnografya müzemizdeki ilimizin bir çok kültürel değerini yerinde gördük bu müzemizde Kars'ın tarihine ilişkin bir çok eser sergileniyor 8 bini aşkın eserimiz var bizim ancak 1200 adetini burada sergileyebiliyoruz umuyorum ileriki günlerde enazından tamamına yakınını burada sergileme imkanımız olur dedi. Vali Öksüz, biz bunları tanıtmak durumundayız elbette bu kültürel zenginliğimizi, bizim bildiğimiz gibi bizim dışımızdakiler de bilmeli ve görmelidir. Biz bugün hem müze müdürlüğümüze bir ziyaret gerçekleştirdik hemde bir "Selfie" yaparak tüm Türkiye’ye ve kamuoyuna bir mesaj vermek istedik O mesajda şu; Kars hakikaten tarihi değerleri ile zengin tarihi ile hakikaten çok önemli bir kent, bu kentte gerek etnografik ve arkeolojik eserler gerekse tarihi eserler çok önemli yer tutuyor açıklamasında bulunan Vali Öksüz; Bu müzemiz dışında bildiğiniz gibi Kafkas Harp Tarihi Müzemiz var Kanlı Tabya olarakta nitelendirilen bu müzelerimiz kültürel tarihimizi ve derin tarihimizi simgeleyen önemli yerler amacımız bu müzelerimizin ziyaretçi sayısını arttırmak ve her geçen günde ziyaretçi sayımızı arttırıyoruz Kars müzemizi 2019 yılında 26 bin civarında ziyaretçi ziyaret etti, Kafkas Harp Tarihi Müzemizi ise 100 bini aşkın ziyaretçi ziyaret etti. Bu ziyaretçi sayımızı arttırmayı ve kültürel değerlerimizi hem Türkiye kamuoyuna hemde Dünya kamuoyuna tanıtmayı ve bilinirliğini arttırmayı istiyoruz bugünde bu amaçla burada bir "Müze Selfie" yaptık açıklamasında bulundu. 






























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.