UMRE SINAVINA 300 ÖĞRENCİ KATILDI

UMRE SINAVINA 300 ÖĞRENCİ KATILDI

08 Mart 2020 08:31

UMRE SINAVINA 300 ÖĞRENCİ KATILDI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Türkiye geneli Mevlid-i Nebi haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak için üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Mevlid-i Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışması’na Kars’tan 300 öğrenci katılım gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencileri arsasında Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve müftülüğün gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla ülke genelinde “Mevlid-i Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi.
Yarışmaya Kars'tan 300 öğrenci müracaat etti. Yarışmada her ilden birincilik elde eden bir kız ve bir erkek öğrenici Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilecek. Bugün Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen yarışmayı Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş yakından takip etti.
Sınav hakkında açıklama yapan Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 81 ilde olduğu gibi ilimizde de sınavımızı gerçekleştirdik. Sınavda başarılı olan öğrencilerimizi Umre’ye göndereceğiz dedi.
Umre’ye gitmek için katıldıkları sınavın bilgi ve okumaya dayalı olduğunu söyleyen öğrenciler sınavın fazla zor olmadığını tek hayallerinin sınavı kazanıp Umre ziyaretini kazanmak olduğunu açıkladılar.











Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.