MİLLETVEKİLLERİ ARSLAN VE KILIÇ MÜJDE VERDİLER

MİLLETVEKİLLERİ AHMET ARSLAN VE YUNUS KILIÇ KARS'TA YAPILACAK OLAN MİLLET BAHÇELERİ HAKKINDA MÜJDE VERDİLER

26 Mart 2020 20:38

MİLLETVEKİLLERİ ARSLAN VE KILIÇ MÜJDE VERDİLER
KARS PUSULA / ADEM ALP

Arslan ve Kılıç, Kars'a iki adet Millet Bahçesi Projesinin hayata geçirileceği müjdesini verdiler.
65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, yaptıkları görüşmeler ve girişimler neticesinde, biri Kars Merkez Fethiye Camii önü ve diğeri Kars Merkez Örnek Mahallesi eski 250 yataklı Devlet Hastanesinin yeri olmak üzere Kars'a iki adet Millet Bahçesi Projesinin hayata geçirileceği müjdesini verdiler
“Milletimizi Millet Bahçeleriyle buluşturuyoruz” diyen Arslan ve Kılıç, hazırlanan iki projeyle, zengin bir kültürel mirasa ve muhteşem bir tabiat varlığına sahip olan Serhat şehrimizin güzelliklerine güzellikler katacak olan Millet Bahçelerini kazandırmakla, kıymetli hemşehrilerimizi hak ettikleri ve güzel vakit geçirecekleri yeşil dinlence alanları ve kıraathanelerle buluşturacaklarını ifade ettiler.
Arslan ve Kılıç ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile ekibine, Kars Valisi Türker Öksüz ve emeği geçenlere de teşekkür etti.
Millet Bahçelerinin halkımıza hayırlı olması dileklerinde bulunan Arslan ve Kılıç, yaptıkları açıklamada projeler hakkında şu bilgilere yer verdiler:
İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN MİLLET BAHÇELERİ:
Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından kamuoyunun bilgisine sunulan “ İkinci 100 Günlük İcraat Programı ” çerçevesinde ilimizde çalışmalarına başlanmış olan Millet Bahçeleri Projeleri kapsamında;
1-) KARS MERKEZ FETHİYE CAMİİ ÖNÜ MİLLET BAHÇESİ
İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 228 Ada, 8 parselde planlanan Millet Bahçesi İşi kapsamında, aynı ada ve 6 ile 4 no.lu parsellerde bulunan Fethiye Camii  çevre düzenlemesi ve yine 228 ada nın yanında bulunan trafiğe kapatılacak yolun da proje kapsamında birleştirilerek, yaklaşık 20.000 m2.lik alanda Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılması projelendirilmiştir. Söz konusu işin yapım ihalesi 23 Mart 2020 tarihinde TOKİ Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmiş olup, ihale süreci devam etmektedir.   
2-) KARS MERKEZ ÖRNEK MAHALLESİ ESKİ 250 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YERİNİN MİLLET BAHÇESİ OLARAK DÜZENLENMESİ
İlimiz Merkez Örnek Mahallesi 476 Ada, 629 no.lu parselde oluşan yaklaşık 27.000 m2.lik alanın da Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi kapsamında, Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılması uygun görülmüştür. Söz konusu işin ihalesi de 6 Nisan 2020 tarihinde TOKİ Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.




























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.